Hlavní obsah

Bookmakeři mají jasno: Straka do jarního derby ve Slavii nevydrží

Humbuk kolem něj je pořádný. A teď si představte, že by trenér František Straka nastoupil do fotbalové Slavie jen o týden dříve a začínal tudíž nové angažmá nikoliv na Žižkově, ale na „svojí“ Spartě! Gambrinus liga zatím o tuto atrakci přišla, nejbližší příležitost bude koncem března při odvetě v Edenu. Může to však mít jeden zásadní háček. Podle bookmakerů už Franz tou dobou na lavičce Slavie nejspíš sedět nebude...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

František Straka, nový trenér fotbalistů Slavie.

Článek

Pro sparťany je František Straka zrádcem, pro slávisty nechtěným vetřelcem. Dlouholetý hráč a později i trenér Sparty šokoval všechny a senzačně usedl na lavičku Slavie. František Straka tím vzbudil na obou stranách obrovské vášně. Jarní derby v Edenu může být vskutku „brizantní“, jak sám Franz často s oblibou říká.

Jde však o to, jak dlouho bude na lavičce Slavie vládnout. Během trenérské kariéry se dosud jevil spíš jako krizový manažer s krátkodobou účinností – na svých štacích vydržel v průměru jen osm měsíců.

Bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport proto zkusili odhadnout, jak dlouho „přežije“ ve Slavii. Je podle nich velmi pravděpodobné, že se Straka dočká konce podzimu, na což vypsali nízký kurs 1,16:1. Že by už v průběhu podzimu skončil, je málo pravděpodobné v kursu 4:1. Bookmakeři si však nemyslí, že by Straka dokončil jaro a celý ročník. Na tuto eventualitu vypsali kurs 2,4:1.

„Tlak na trenéra Straku bude obrovský. Jak na výsledky od vedení klubu, tak ze strany fanoušků Slavie, pro něž je přítomnost sparťanského srdcaře v jejich táboře v tuto chvíli nepřijatelná,“ poukázal Lubomír Ježek, mluvčí Tipsportu.

Právě proto tedy kurzoví specialisté tvrdí, že kouč sešívaných opustí své křeslo ještě před koncem ligového ročníku 2010/2011 – v kurzu 1,45:1.

Poslední várka je připravena k derby Slavia – Sparta, k němuž dojde ve 22. kole (předběžně 31. března). Podle bookmakerů Straka na lavičce do derby spíš nevydrží (kurs 1,7:1). Kdo věří, že se duelu se Spartou dočká, může vsadit v kursu 1,9:1.

Reklama

Související témata: