Hlavní obsah

Na Žižkově bude černo. Fanoušci Slavie chystají řadu protestů proti Strakovi

Fanoušci fotbalistů Slavie chystají protesty proti novému kouči Františku Strakovi. Na následující ligový zápas na Žižkově v pondělí 17. října plánuje část z nich dorazit v černém oblečení a vyjádřit tím nesouhlas s angažováním bývalého sparťanského trenéra. Následovat budou i další kroky, například zařazení postoje ke Strakovi do tradiční děkovačky hráčům po zápase.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fanoušci fotbalové Slavie

Článek

"Nakonec jsme sáhli k mírným protestům. Každý, kdo nesouhlasí se situací v klubu a se Strakou, přijde na Žižkov v černém. Jestli to bude i v dalších zápasech, to nevím. Na prostěradlo, na papír nebo na cokoliv každý, kdo nesouhlasí, napíše jasný vzkaz. Například 'Straka ven, Platil ven'," řekl dnes ČTK šéf slávistické severní tribuny v Edenu Lukáš Vala, přezdívaný Strašák.

Fanoušci chystají i další akce. "Do té doby, co bude Straka trenérem A-týmu, nebude vyvěšovat při zápasech slávistické vlajky, pouze tyto nesouhlasné transparenty. Na domácí zápasy nebudeme připravovat žádnou choreografii. Co si myslíme o Strakovi, bude zařazeno i do děkovačky. Bude tam o trenéru Strakovi zmínka," přiblížil Vala.

Bojkot utkání slávističtí příznivci nepřipravují, prý by neměl smysl. "Ozývaly se i ráznější hlasy, ale slávisti v tom názoru na Straku sami nejsou úplně jednotní. Bojkot absolutně nemá význam, některým lidem ve vedení by se naopak možná hodil," uvedl Vala, podle něhož je vyloučené, že by "kotel" Straku někdy v budoucnu mohl přijmout.

Zástupci fanouškovského hnutí Sešívaní drží spolu se dnes sešli se Strakou i s majitelem klubu Alešem Řebíčkem a jeho bratrem Adamem, který je v představenstvu. "Údajně bylo panu Strakovi dost rázně řečeno, že není vítán. Byl asi hodně překvapený, prý seděl s rukama v klíně. Řekl, že tohle nečekal," řekl Vala.

Straka byl jmenován novým koučem Slavie v neděli místo dosavadního trenéra Michala Petrouše. Bývalý trenér Sparty si nástupem do angažmá pohněval fanoušky z Edenu i z Letné.

Reklama