Hlavní obsah

Kříže nerostou k Pacifiku, ale v Edenu, fanoušci Slavie chystají protestní pochod

Fanoušci fotbalistů Slavie chystají příští pondělí před ligovým duelem na Žižkově protestní pochod z Edenu. Cestou na stadión Viktorie chtějí dát najevo nespokojenost se současnou situací v klubu a s angažováním bývalého sparťanského trenéra Františka Straky. O víkendu již vyslali první drsnou výstrahu. Na tréninkovém hřišti vykopali čtyři hroby pro trenéra a vedení klubu...

Foto: slavia ultras

Na tréninkovém hřišti Slavie v Edenu se objevily čtyři hroby s kříži pro Aleše Řebíčka, Františka Straku, Miroslava Platila a Adama Řebíčka...

Článek

Kříže momentálně nerostou v souladu s názvem známé knihy Zdeňka Pluhaře k Pacifiku, nýbrž ve vršovickém Edenu...

Tvrdší jádro slávistických příznivců zřejmě už o víkendu začalo s prvními protestními akcemi. V sobotu totiž vyrostly na tréninkovém hřišti v Edenu čtyři hroby a na křížích byla napsána jména kouče Straky, majitele Slavie Aleše Řebíčka, jeho bratra Adama, který je v představenstvu, a generálního ředitele Miroslava Platila.

Trenér František Straka (vlevo) mluví na tréninku Slavie se Zbyňkem Pospěchem.foto: Právo/Jan Handrejch

"Na zápas se Žižkovem půjdeme tradičním pochodem, ale v trošku jiném provedení. Jedná se o protestní pochod fanoušků, kteří nesouhlasí s praktikami vedení klubu, které vyvrcholily nekoncepčním a protislávistickým angažováním trenéra Straky," uvedl web slaviaultras.cz.

Jak už slávističtí příznivci dříve avizovali, půjdou na utkání se Žižkovem v černém oblečení a nebudou vyvěšovat klubové vlajky, jen nesouhlasné transparenty. Průvod by měl z Edenu vyjít mezi 16:30 a 16:45, zápas začne v 18:30.

"V Edenu, všude po cestě i na stadiónu dáme pořádně najevo, co si o současné situaci myslíme! Komu současný stav není lhostejný, ať si přinese protestní transparent, nápis, vlajku, tričko, letáky, samolepky atd. Bylo by dobré, abychom se zdrželi násilných projevů. Vedení, ale i policie čekají na záminku, aby nás mohly trestat," stojí na webových stránkách slávistických ultras.

Straka byl jmenován novým koučem Slavie v neděli 2. října místo Michala Petrouše. Bývalý trenér Sparty si nástupem do angažmá pohněval fanoušky z Edenu i z Letné.

Reklama

Související témata: