Hlavní obsah

Fotbalové nadšení zaplavilo Letnou

PRAHA

Chorály, konfety, světlice... Skvělá atmosféra panovala při šlágru fotbalové ligy na Letné. Šťávu dodaly duelu Sparty a Baníku zejména tři tisícovky ostravských fanoušků. Bouřliví a dokonale secvičení příznivci hostů předvedli dokonalou show včetně kultovní hymny "Baníčku, my jsme s tebou" a fotbalisté v modrém se mohli cítit v Toyota aréně jako doma.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Fanoušci Baníku působili jako roznětka skvělé fotbalové show na Letné.

Článek

Takhle elektrizující atmosféra nebývá na fotbale v českém balení často. Ligový hit si ji však bezesporu zasloužil. Ostře sledovaný souboj prvního a druhého celku tabulky sledoval rekordní počet diváků, jichž si našlo cestu do hlediště více než 20 tisíc. Ovšem podpora téměř tří tisíc ostravských fanoušků byla unikátní - tolik lidí ještě nikdy v historii české nejvyšší soutěže nepovzbuzovalo hostující tým.

Žasnout museli i skauti Austrie Vídeň, Racingu Štrasburk a několika ruských a německých klubů, kteří utkání přímo na stadionu sledovali. Přesto těsně před zápasem bojiště ztichlo. Na Letné se držela minuta ticha za zesnulého šéftrenéra Sparty Miroslava Šafaříka a bývalého dlouholetého zaměstnance klubu Zdeňka Kavku.

Výsledky 14. kola
Opava - Blšany 2:1
České Budějovice - Plzeň 1:0
Příbram - Zlín 2:4
Synot - Žižkov 4:0
Olomouc - Brno 3:1
Sparta - Ostrava 1:1
Teplice - Jablonec, hraje se 9.11. v 17:15
Liberec - Slavia, hraje se 10.11. v 16:40

Kotel ztichl jen jednou

Vzápětí slovenský sudí Michel odstartoval velké představení. V tu chvíli zaplavil kout hřiště pod příznivci Baníku déšť bílých konfet. Tvrdé jádro sparťanských fanoušků odpovědělo zapálením červených světlic.

V překřikování táborů fanoušků měli většinou převahu Ostravané, které dnes na Spartě doprovodily i výpravy z polských Katovic a slovenské Trnavy. Přesto se ani domácí nenechali zahanbit a přispěli tak ke skvělé náladě.

Když poslal Baník v 33. minutě Drozd do vedení, mohl se kotel ostravských fanoušků zbláznit nadšením. A během zápasu pak na okamžik zmlkl jen jednou, to když 14 minut před koncem vyrovnal Jun.

Bližší informace z utkání Sparty a Baníku si přečtěte zde.

Reklama

Související témata: