Hlavní obsah

Policie prošetřuje instalaci symbolických hrobů v Edenu

PRAHA

Instalaci symbolických hrobů a křížů se jmény nového kouče slávistických fotbalistů Františka Straky a klubových funkcionářů na tréninkovém hřišti v Edenu prošetřuje policie. Od klubu si vyžádala veškeré dostupné informace a bude pátrat po tom, kdo hroby v Edenu umístil. Informoval o tom web Slavie.

Foto: slavia ultras

Na tréninkovém hřišti Slavie v Edenu se objevily čtyři hroby s kříži pro Aleše Řebíčka, Františka Straku, Miroslava Platila a Adama Řebíčka...

Článek

Hroby vyrostly na tréninkovém hřišti nedaleko Synot Tip Areny v noci na sobotu a následující ráno je objevili zaměstnanci provozního úseku Slavie. Na křížích byla napsána jména Straky, majitele klubu Aleše Řebíčka, jeho bratra Adama, který je v představenstvu, a generálního ředitele Miroslava Platila. Zřejmě šlo o první protestní akci proti angažování nového trenéra, který v minulosti vedl rivala Spartu.

Policie se zabývá také incidentem z posledního domácího ligového duelu Slavie proti Olomouci z 2. října, při kterém utrpěl jeden z fanoušků těžké zranění. Policisté již dříve informovali, že dopadli sedmnáctiletého mladíka, jenž prý u stánku s občerstvením kopl do hlavy devětatřicetiletého muže. Ten je podle posledních informací Slavie stále ve vážném stavu. Pachateli hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Související témata: