Hlavní obsah

Jablonec nasázel Příbrami pět gólů, Klokani remizovali s Duklou

Pěti brankami si udobřili fotbalisté Jablonce své fanoušky, kteří se přišli podívat na zápas 10. kola první fotbalové ligy proti Příbrami. Severočeši rozhodli o svém vítězství 5:1 už v první půli, kdy nastříleli tři góly. V dalším utkání zachránily České Budějovice remízu v utkání proti Teplicím v 86. minutě, když se trefil Ondrášek. V pražském derby Bohemians 1905 - Dukla branka nepadla a body se dělily i v Olomouci, kde Sigma remizovala s Mladou Boleslaví 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nejlepší kanonýr ligy David Lafata

Článek

Jablonečtí v posledním utkání před reprezentační přestávkou podlehli na hřišti Slovácka a toto zaváhání chtěl odčinit v domácím utkání proti Příbrami. A diváci museli být spokojeni. Baumit totiž nasázel Středočechům pět branek. Svěřenci Františka Komňackého rozhodli o zisku tří bodů už do prvního poločasu.

Jako první se gólově prosadil kanonýr ligy Lafata, který zúročil Kopicovu přihrávku. Ve 20. minutě to bylo o dva góly, když Kovařík dorazil Lafatovu ránu. A o další čtyři minuty později bylo jasné, kdo si z utkání odnese všechny tři body. Na malém vápně volný Piták dorazil balón, který vypadl brankáři Hruškovi. Ve druhé půli přidali ještě branky Kopic a Jarolím. Čestný úspěch za hosty obstaral Papšys.

České Budějovice, jediný tým, který v letošním ročníku ještě nezažil radost ze zisku tří bodů, přivítal Teplice. Jihočeši před zápasem nevstřelili branku dlouhých 431 minut. A proti Teplicím tuto statistiku prodloužili o dalších 86 minut. A to i přesto, že v 70. minutě kopal Otepka pokutový kop. Přestřelil ale bránu. Prosadil se až Ondrášek, který Českým Budějovicím zařídil bod za remízu. Skóre otevřel v 11. minutě Rosa.

Pražské derby gól nepřineslo

V Edenu se odehrálo další pražské derby. Proti domácím Bohemians 1905 vyběhli fotbalisté nováčka z Dukly. Utkání přineslo bojovný fotbal s minimem šancí. Diváci nakonec neviděli ani jeden gól. Klokani se po zisku jednoho bodu dotáhli s osmnácti body na duo Liberec, Plzeň.

Mladá Boleslav chtěla navázat na vítězství proti Teplicím z předchozího kola, Středočeši se představili na hřišti Olomouce, která po výroku disciplinární komise znovu přišla o devět bodů v tabulce. Hanáci se ujali vedení ve 22. minutě, když Přikrylovo sklepnutí přetavil v gól Petr. Už za devět minut ale hosté vyrovnali. Kuličův roh uklidil hlavou do sítě Ščuk. Další góly už na Andrově stadiónu nepadl.

První fotbalová liga, 10. kolo:
Neděle:
Jablonec - Příbram 5:1on-line
Branky: 14. Lafata, 20. Kovařík, 24. Piták, 49. Kopic, 67. Jarolím - 62. Papšys.
Č. Budějovice - Teplice 1:1on-line
Branky: 11. Rosa - 86. Ondrášek.
Bohemians - Dukla 0:0on-line
Olomouc - M. Boleslav 1:1on-line
Branky: 22. Petr - 31. Ščuk.
Pondělí:
18:30 Žižkov - Slaviaon-line
Odehrané zápasy:
Slovácko - Plzeň 1:3
Ostrava - Hr. Králové 1:0
Sparta - Liberec 0:3

Reklama