Hlavní obsah

VIDEO: Straka dopadl jako Hřebík. I jeho dům se stal terčem vandalů

PRAHA

Nenávistná kampaň vůči novému kouči Slavie Františku Strakovi dostala další rozměr. Zatím neznámí vandalové v noci ze čtvrtka na pátek posprejovali Strakův dům v Kněževsi u Prahy hanlivými nápisy, z jejichž znění vyplývá, že by mělo jít o akci příznivců Sparty. Ti Strakovi nemohou zapomenout jeho příchod k nejtradičnějšímu rivalovi.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

František Straka, nový trenér fotbalistů Slavie.

Článek

„Zradils Spartu“, „Některé věci se neodpouštějí“, „Klubismus není džob“ a „Prodejná ku...“. Nápisy, které pošpinily zdi Strakovy usedlosti, se objevily v noci, kdy kouč i jeho rodina spala uvnitř. Podle vyjádření Strakovy ženy Zdeny pro deník Sport zaslechli v domě štěkat psy, netušili ale, že zvířata zřejmě reagovala na dění venku. Nápisy tak objevily až ráno, kdy vezli dceru do školy.

Straku, jehož čeká v pondělí na hřišti Viktorie Žižkov první ostrý test na lavičce Slavie, událost silně vzala a manželka prý měla co dělat, aby jej ráno postavila na nohy. „My se nevzdáme, Franta je velký bojovník,“ řekla Sportu.

Straka si svým příchodem do Edenu zadělal na problémy v obou táborech. Pravověrní sparťané mu vyčítají přetržení životních pout s Letnou, které bývalý obránce a posléze i kouč Sparty rád dával na odiv. Slávisté pro změnu nemohou vydýchat příchod kovaného sparťana... „Beru to jako profesní záležitost. Dostal jsem od Aleše Řebíčka (majitele Slavie) nabídku na džob,“ vysvětloval Straka po oznámení , že se pokusí vyvést červenobílé z krize právě on.

Hned také čelil dotazu, zda se nebojí, aby nedopadl jako Jaroslav Hřebík. Ten v roce 2004 nahradil právě Straku na lavičce Sparty a rozezlení fans mu tehdy také počmárali dům hanlivými nápisy. „Je to možné,“ odtušil čerstvě jmenovaný trenér Slavie neurčitě. Neuplynuly ani dva týdny a hrozba visící ve vzduchu se stala skutkem...

Na tréninkovém hřišti Slavie v Edenu se objevily čtyři hroby s kříži pro Aleše Řebíčka, Františka Straku, Miroslava Platila a Adama Řebíčka...foto: slavia ultras

Fanoušci Slavie navíc již minulý víkend vykopali v Edenu pro Straku a šéfy Slavie symbolické hroby. A s protesty chtějí pokračovat dál, mimo jiné i při derby na Žižkově.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články