Hlavní obsah

Jankulovski se pouze lekl, zranění pravděpodobně není vážné

Vladimír KolářSport.cz

Podle předběžného vyšetření není zranění záložníka Baníku Ostrava Marka Jankulovského vážné. V neděli dopoledne to ale musí potvrdit vyšetření magnetickou rezonancí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Marek Jankulovski nedohrál ani první zápas za Baník Ostrava, pro zranění musel střídat.

Článek

Marek Jankulovski vběhl na hřiště v 65. minutě sobotního utkání Baníku s Hradcem Králové a v 69. se radoval z gólu, který po přímém kopu Lukeše vstřelil hlavou Vomáčka. O minutu později však jeho účinkování skončilo. Šel do skluzu, upadl a zůstal ležet na trávníku. Hrací plochu opouštěl na nosítkách.

„Zatím se to jeví tak, že Marek se po pádu lekl, když operované koleno bylo chvíli necitlivé. Nemělo by jít o nic vážného, ale stoprocentně jistí být nemůžeme. Chytřejší budeme za dva tři dny po důkladných odborných vyšetřeních,“ uvedl Jaroslav Husták, lékař Baníku.

Jiří Poděbradský z Hradce Králové (zády) a Marek Jankulovski v dresu Baníku Ostrava.foto: ČTK/Petr Sznapka

Vyšetření magnetickou rezonancí absolvuje Jankulovski už v neděli dopoledne.

„Je mi Marka líto. Nechci ani domýšlet, že by mělo jít o vážné zranění,“ svěřil se trenér Baníku Pavel Malura. „Snad opravdu šlo především o úlek a Marek bude brzy v pořádku. Rozhodně na něho nebudeme naléhat, aby se na hřiště vrátil co nejdříve. Do zápasu půjde, až bude stoprocentně fit. Nesmí se riskovat případné zranění,“ dodal.

Bazaly byly natěšené a fanoušci byli poněkud zklamáni, že těsně před výkopem Jankulovského viděli jen na lavičce. Přáli si, aby nastoupil alespoň hned na začátku druhého poločasu. „Fanoušci musejí pochopit, že Marek ještě potřebuje nějaký čas, než bude moci podat stoprocentní výkon. Aby nastoupil na půlku utkání, to zatím není možné,“ vysvětlil Malura.

Reklama

Související témata: