Hlavní obsah

Olomouc - Ml.Boleslav 1:1Hanáci ani poosmé v řadě s Mladou Boleslaví nevyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Petr 1 : 0
31. Ščuk 1 : 1

Petr MarekPrávo

Sigma proti Mladé Boleslavi hrála od začátku až do konce do plných a s tím si poradit nedokázala. Jednou se sice střelecky prosadila, ale protože neuhlídala jednu standardku, byl podstatně spokojenější soupeř z Čech.

Článek

„Je to tak. Remízu bereme. Kluci odvedli přesně to, co jsem si představoval. Aktivním presinkem jsme pokryli herní schéma Sigmy a dařily se nám i rychlé brejky. Škoda, že některé jsme nedotáhli. Klidně jsme si mohli dojít i pro druhý gól. Na druhé straně, domácí měli také spoustu nebezpečných situací a já mohu být jen rád, že jsme je přestáli,“ tvrdil mladoboleslavský trenér Miroslav Koubek.

Hanáci nastoupili překvapivě s jejich nejlepším střelcem Heinzem jen na lavičce a bylo to v úvodu znát. Měli sice územní převahu, ale chyběly kloudná myšlenka, finální přihrávka a v důsledku toho i střelba. Nebezpečnější byli hosté, kteří z pozorné defenzívy vyráželi k rychlým brejkům. Nejprve mohl skórovat v 6. minutě Kulič, bránu však z deseti metrů přestřelil. O sedm minut později Chramosta bleskově pronikl až před Zlámala, ten ale Sigmu skvělým zákrokem zachránil od pohromy.

Sigmě naopak na vstřelení gólu stačila druhá střela mezi tyče. Ve 23. minutě Přikryl hlavou šikovně přiťukl míč Petrovi, ten neváhal a z první se trefil po zemi k pravé tyči Millerovi brány. Dlouho se ale domácí neradovali. Ve 31. minutě vyskočil na Kuličův roh nejvýše nikým nekrytý Ščuk a hlavou pohodlně vyrovnal.

Další šance přišly až v samém závěru poločasu, už však jen na straně domácích, Schulmeister s Bajerem je ovšem neproměnili a tak se skóre neměnilo.

Ve stejném duchu zápas pokračoval i po přestávce. Domácí byli aktívnější, ale hosté nebezpečnější. Do vedení je mohl dostat v 55. minutě Štohanzl, Zlámal však odvážným vyběhnutím skvěle zachránil. Sigma se ke slovu znovu dostala až třináct minut před koncem, když se na Millera řítil střídající Varadi. Tentokrát se ale zaskvěl gólman Mladé Boleslavy.

Závěr pak byl ve znamení drtivého tlaku Hanáků, ale protože byl jen platonický, sérii s tímto soupeřem bez vítězství prodloužili na osm zápasů.

„Konečně jsme navázali na lepší výkony, byť jsme nevyhráli. Ve hře bylo více krátkých kombinací, pohybu a také centrů ze stran. Bohužel, příležitosti jsme neproměnili a hodně problémů, hlavně v závěru, kdy jsme hráli vabank, nám soupeř dělal rychlými kontry. Naštěstí jsme je ustáli,“ uvedl lodivod Sigmy Zdeněk Psotka.

10. kolo první fotbalové ligy:
SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)
Branky: 22. Petr - 31. Ščuk. Rozhodčí: Adámek - Večeřa, Kocián. ŽK: Hořava, Škerle - Štohanzl, Kulič, Johana, Ščuk, Miller. Diváci: 4727.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Přikryl (58. Heinz), Schulmeister (76. Varadi), Petr 86. Jerome). Trenér: Psotka.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Rolko, Šírl - Ščuk, Procházka - Bulut (88. Řezníček), Kulič, Štohanzl - Chramosta. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: