Hlavní obsah

Disciplinárka začala řešit Zapalačův doping a udělovala pokuty

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky dnes zahájila řízení s Petrem Zapalačem z Viktorie Žižkov kvůli pozitivnímu testu na doping. Hráč, který neprošel kontrolou na clenbuterol 18. září po utkání s Teplicemi, má zastavenou činnost do doby, než bude případ vyřešen. Komise zároveň udělila pokutu 20 tisíc korun předsedovi představenstva Sigmy Olomouc Josefu Lébrovi za výroky v médiích.

Foto: Fotobanka Profimedia

Doping - ilustrační foto.

Článek

Případ Zapalače bude disciplinární komise řešit na příštím zasedání, na které si ho předvolala. Jednání bude přítomen i zástupce Antidopingového výboru ČR.

Záložník Žižkova tvrdí, že je nevinný a že se mu clenbuterol dostal do těla prostřednictvím léku na alergii.

Lébr dostal pokutu za to, že v médiích obvinil odvolací a revizní komisi fotbalové asociace z podjatosti ve věci korupční kauzy mezi Olomoucí a Bohemians Praha. Funkcionář Sigmy se zároveň musí písemně omluvit za nepodložené nařčení.

"Pan Josef Lébr před disciplinární komisí přiznal, že pro Týden výroky řekl, ale upozornil na to, že to bylo v kontextu s dalšími prohlášeními a slova o ovlivněné ORK byla myšlena v nadsázce a byla zvýrazněna bez ohledu na další souvislosti. Tím došlo k nevhodnému vyznění," uvedl v prohlášení mluvčí FAČR Jaroslav Kolář. "Komise přihlédla k vysvětlení Josefa Lébra, vysvětlila mu, že na kritiku orgánu asociace má plné právo, ale k disciplinárnímu provinění došlo nevhodnou volbou kritiky," dodal.

Pokutu 80 tisíc korun dostalo druholigové Brno za výtržnosti svých fanoušků při utkání ve Znojmě. To musí zaplatit 30 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu a zároveň má podmíněně uzavřený stadion na jedno soutěžní utkání se zkušební dobou do 30. června 2012.

Kvůli čtyřem žlutým kartám si v 11. kole první ligy nezahrají Patrik Gedeon (Dukla Praha), Aidin Mahmutovič (Teplice), Tomáš Košút (Slovácko) a Jan Štohanzl (Mladá Boleslav).

V druhé lize stejný trest postihl Lukáše Křečka (Opava), Martina Motyčku (Karviná), Richarda Veverku (Ústí nad Labem), Jakuba Špidlena (Čáslav) a Radomíra Trnovce (Znojmo).

Reklama

Související témata: