Hlavní obsah

Nezmar gólem v poslední minutě rozhodl o výhře Liberce nad Baníkem

LIBEREC

Liberečtí fotbalisté šest dnů po výhře na Spartě málem tradičně nezvládli domácí zápas, ale v otvíracím utkání 11. ligového kola nakonec dokázali porazit Baník Ostrava po boji 3:2. Vítěznou branku vstřelil v poslední minutě Nezmar, pro kterého to byl druhý gól v utkání. Dvakrát se prosadil také hostující Svěrkoš. Severočeši poskočili na druhé místo tabulky, na první Spartu ztrácejí šest bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Nezmar byl proti Ostravě k nezastavení

Článek

Liberec v úvodu vyčkával, jako by měl v hlavě minulé domácí zápasy a nehnal se na zteč jako třeba před týdnem na Spartě. V týmu se neobjevil zraněný Štajner, ale stejně jako na Letné zavelel k aktivitě průbojný Breznaník. Jeho první střela se neujala, ale v 19. minutě poslal míč přesně na hlavu nekrytého Hadaščoka a Štajnerův náhradník ukázal, že i bez své největší hvězdy se dokáže Slovan prosadit.

Vzápětí měli domácí další možnost, ale Rabušic nedokázal proměnit závar v ostravské šestnáctce. Za chvíli toho mohl litovat, protože jeho spoluhráči v defenzivě dali příliš prostoru Svěrkošovi a ostravský útočník se opřel do míče dvacet metrů od branky tak přesně, že ten zapadl do sítě.

Michal Breznanik (vpravo) z Liberce před Droppou z Ostravyfoto: ČTK/Radek Petrášek

Slovan ale záhy ukázal, že jeho ofenzivní síla je aktuálně velmi velká. Ve 37. minutě přišel roh, po kterém Nezmar hlavou poslal míč k tyči, odkud ho sice brankář Pietrzkiewicz stačil vyrazit, ale sudí Zelinka dostal pokyn od asistenta, že míč přešel čáru, a gól správně uznal.

Těsně před pauzou Liberec neproměnil další šanci a po změně stran se vrátil ke své obvyklé hře z druhých poločasů předchozích domácích duelů. Hosté najednou ve středu hřiště Slovan jistě přehrávali, začali si vytvářet šance a v 67. minutě bylo po lobu Svěrkoše znovu vyrovnáno.

Severočeši působili zmateně, nedokázali míč podržet déle než na dvě přihrávky a z prořídlého hlediště se začal ozývat pískot. Už to vypadalo, že Baník si odveze alespoň bod, ale v poslední minutě nezvládl standardní situaci, míč propadl k dravému Nezmarovi a současný liberecký stoper vstřelil už 102. gól v ligových soutěžích.

11.kolo fotbalové Gambrinus ligy
Liberec - Ostrava 3:2 (2:1)on-line
Branky: 38. a 90. Nezmar, 19. Breznaník - 27. a 67. Svěrkoš. Rozhodčí: Zelinka - Marek, Peřina. ŽK: Poliaček, Svěrkoš, Pietrzkiewicz, Vomáčka (všichni Ostrava). Diváci: 3812.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Polák (75. Karišik), Nezmar, Fleišman - Šural, Vácha, Janů, Breznaník (68. Liška) - Hadaščok (61. Rilke), Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Vomáčka, Frydrych, Cverna - Vašenda, Greguš, Droppa (83. Droppa), Poliaček, Malcharek (23. Šenkeřík) - Svěrkoš. Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: