Hlavní obsah

Greguš v kabině brečel, popisoval Svěrkoš náladu Baníku po těsné prohře v Liberci

LIBEREC

Ostravský Baník sehrál podle trenéra Pavla Malury dosud nejlepší zápas na soupeřově hřišti, přesto odjížděl z Liberce v páteční noci s prázdnou po prohře 2:3. Sahal po bodovém zisku hlavně díky dvěma gólům útočníka Václava Svěrkoše, který byl ústřední postavou hostujícího celku. „Ale ty moje branky jsou vlastně k ničemu,“ netajil zklamání zkušený forvard.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný Ján Greguš z Ostravy po prohře v Liberci.

Článek

„Za druhý poločas bychom si asi zasloužili bod. Ale na druhou stranu jsme třikrát inkasovali, což je moc. Nejvíc nás mrzí situace z poslední minuty, kdy jsme dostali rozhodující gól,“ líčil Svěrkoš. A neopomněl zdůraznit, že v sestavě se objevila spousta mladých hráčů. „Dostali šanci zabojovat, protože máme hodně zraněných a Martin Lukeš byl nemocný. I když to nedopadlo podle našich představ, nelze těm klukům asi nic vyčítat. Mohli z trávníku odcházet se vztyčenou hlavou. Greguš brečel po zápase v kabině, že neuhlídal Nezmara. Ale proti tak ostřílenému hráči to měl hodně těžké,“ ohlížel se ostravský útočník.

A zastavil se u okamžiku, po němž padl druhý liberecký gól. „Myslím, že nejprve došlo ke spornému rohovému kopu, když tam nebyla teč našeho hráče. Alespoň kluci to takhle říkali. Šel jsem se jich zastat k rozhodčímu, ale marně,“ povídal Svěrkoš.

Pikantní byl zápas pro ostravského stopera Benjamina Vomáčku, který pochází z Liberce, kde podle svých slov stále bydlí. „Proto znám i zdejší hráče a samozřejmě vím, o koho jde. Ale v Liberci jsem hrál jako soupeř už předtím za Slavii, Žilinu v Poháru UEFA, Bohemku. Liberecký stadión je příjemný, dobře se na něm hraje a je jen škoda, že jsme s Baníkem nebodovali. Určitě jsme na to měli,“ tvrdil Vomáčka. „Myslím, že náš výkon byl po fotbalové stránce výborný. Zejména ve druhém poločase. O to víc pořád mrzí, že jsme prohráli. Přesto musíme stavět právě na tom, co jsme v Liberci předvedli. Jenom je potřeba se vyvarovat chyb,“ dodal ostravský stoper.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice