Hlavní obsah

FOTBAL: Slavia porazila v pikantním souboji Č. Budějovice, Plzeň pak 4:1 Žižkov

Nový slávistický kouč František Straka se dočkal první výhry. Jeho tým porazil v pikantním duelu 11. ligového kola v Edenu Č. Budějovice vedené exslávistickým koučem Františkem Ciprem 2:0. Jihočeši hráli ovšem celý druhý poločas jen v deseti. Z dalších výsledků stojí za zmínku hladká výhra mistrovské Plzně nad Vikt. Žižkov, která se zrodila ve druhém poločase. Hradec Králové prohrál doma se Slováckem, Ml. Boleslav porazila Bohemians.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávistický mladík Martin Hurka se raduje z gólu.

Článek

Nedělní pořad zahájilo střetnutí Slavie s Českými Budějovicemi. Na lavičku domácích se poprvé v Edenu posadil trenér František Straka a chtěl samozřejmě vidět výhru svého týmu. Pražané měli skutečně v první půli navrch, nejprve Trubila a po něm Blažek se dostali do víc než slibných šancí, ale Křížka v bráně Jihočechů překonat nedokázali.

Hosté se jen bránili, v samotném závěru první půle však přišli o Horejše, jenž těsně před odchodem do šaten spatřil červenou, takže celý druhý poločas hráli Ciprovi svěřenci jen v deseti. Hned na začátku za to zaplatili, neboť Janda jim dal v 47. min. první gól. Blažek měl vzápětí další možnost, ale neprosadil se, takže Ciprův tým žil a doufal, i když domácí měli řadu slibmných příležitostí. Trefili však jen tyč, takže až osm minut před koncem rozhodl Hurka druhým gólem,že dva body zůstaly v Edenu.

Slovácko vyloupilo Hradec Králové

Ve druhém střetnutí vyrukoval Hradec Králové proti Slovácku. Potřeboval nutně vyhrát a k vedení měl skutečně blíž. Po dvaceti minutách se totiž objevil Dvořák sám před brankářem Filipkem, ale trefil jen jeho nohy. Za čtvrthodiny udeřili hosté, které dostal do vedení Valenta. A zanedlouho mohli přidat druhý gól, jenže Ondřejka slibnou příležitost nevyužil.

Nástup do druhé půle patřil "votrokům", jenže Fischer v další slibné šanci zase selhal. Slovácko ovšem záhy hru vyrovnalo, mělo také dvě příležitosti (Daníček, Jeleček), jenže v 65. min. přišlo o vyloučeného Pavelku a pomalu 30 minut muselo hrát jen v deseti. Výhru však uhájilo a Hradec Králové nakonec vyloupilo.

Rychlý gól poznamenal celý zápas

Další dva zápasy jsou na programu od 17 hodin. Mladá Boleslav nastoupila doma proti Bohemians 1905 a její trenér Miroslav Koubek nechce vidět nic jiného než vítězství. Jeho tým za ním skutečně rázně vykročil, neboť ve 14. min. vstřelil Zahustel vedoucí gól.

Rychlá branka samozřejmě poznamenala celé utkání. Domácí byli při chuti, měli herně navrch, i několik dalších nadějných příležitostí s Kuličem, Procházkou či Chramostou připravili, ale uklidňující druhou branku přidat dlouho nedovedli. Až jedenáct minut před koncem se to povedlo Procházkovi, takže tři body zůstaly zaslouženě v Mladé Boleslavi.

Žižkov se v Plzni  bránil, ale neubránil

Mistrovská Plzeń nastoupila doma proti Viktorii Žižkov a zápas se odm samého začátku nesl ve znamení dobývání brány Pražanů. Hrálo se pomalu jen na jednu bránu, protože hosté pouze bránili, odkopávali balóny a spoléhali na gólmana Vaclíka. Plzeň hledala dlouho recept na žižkovskou defenzívu a i když měla několik šancí (Pilař, Kolář, Horváth střílející z trestného kopu), na vedení si musela počkat až do druhého poločasu.

Po ideální přihrávce Ďuriše totiž Petržela nezaváhal a otevřel skóre. A když za dvanáct minut přidal Pilař druhou branku, zdálo se o výsledku zápasu rozhodnuto. Žižkov se ovšem nevzdal, Böhmovi se podařilo vstřelit kontaktní gól, Kalivoda měl vzápětí možnost vyrovnat, takže z utkání se stalo drama. Domácí stoper Čišovský ho však v 73. min. uťal a dodal domácím potřebný klid, který zúročil Bakoš ve čtvrtý gól.

Fotbalová Gambrinus liga - program 11. kola
Pátek
Liberec – Ostrava 3:2
Branky: 38. a 90. Nezmar, 19. Breznaník - 27. a 67. Svěrkoš.
Sobota
Příbram – Olomouc 4:1on-line
Branky: 36. Pleško, 59. Šlapák, 82. a 90. Koukal - 84. Varadi.
Dukla – Jablonec 1:3on-line
Branky: 24. Hanousek - 53. Beneš, 73. Zábojník, 76. Piták.
Neděle
Hradec Kr. – Slovácko 0:1on-line
Branku: 35. Valenta
Slavia – Č. Budějovice 2:0on-line
Branky: 47. Janda, 82.  Hurka.
Ml. Boleslav - Bohemians  2:0on-line
Branky: 14. Zahustel, 79. Procházka.
Plzeň – Žižkov 4:1on-line
Branky: 50. Petržela, 62. Pilař, 73. Čišovský, 77. Bakoš - 67. Böhm
Pondělí
18:30 Teplice – Spartaon-line

Reklama