Hlavní obsah

Příbram - Olomouc 4:1Příbram po třech prohrách zabrala a porazila Olomouc 4:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Pleško 1 : 0
59. Šlapák 2 : 0
82. Koukal 3 : 0
84. Varadi 3 : 1
90. Koukal 4 : 1

PŘÍBRAM

Fotbalisté Příbrami v první lize utnuli sérii tří porážek a v 11. kole slaví vítězství 4:1 nad Olomoucí. Středočeši za pátou výhru v sezoně vděčí úspěšným střelcům Pleškovi, Šlapákovi a Koukalovi, který se jako střídající hráč v závěru trefil dvakrát. Olomouc při tříbrankové ztrátě stačila odpovědět snížením Varadiho. Příbramští se v neúplném jedenáctém kole posunuli na osmé místo, Hanáci jsou i vinou devítibodového odečtu na čtrnácté pozici.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lukáš Pleško se raduje z branky

Článek

Na příbramských hráčích bylo znát, jak moc chtějí odčinit minulý pětibrankový debakl v Jablonci, kde předvedli nejhorší výkon v sezoně. Hanáci na začátku nestíhali, prohrávali osobní souboje a občas jen přihlíželi tomu, jak se Středočeši derou do zakončení. Jen během první čtvrthodiny měli tři slušné šance.

Na Olomouci jako by ležel komplex ze zápasů v Příbrami: už deset let Hanáci zde nedokázali vyhrát a dnes neudělali mnoho pro to, aby negativní sérii utnuli. V útočné fázi se nedostali ke své typické kombinaci a neprověřili příbramskou defenzivu, která soupeřům v posledních dvou zápasech povolila osm branek. Od 37. minuty hosté navíc prohrávali: záložník Pleško totiž skvěle zamířil z trestného kopu a nechal vzpomenout na předloňský domácí zápas proti Sigmě, kdy se také trefil výstavně.

Kouč Olomouce Psotka zkusil v poločase svůj mátožný tým probrat nasazením bývalého reprezentanta Heinze, což se mu povedlo, ale souhra domácích forvardů byla přesto efektivnější. Po jejich souhře v 59. minutě Příbram znovu slavila, když Šlapák po pasu svého parťáka křížnou střelou překonal Zlámala podruhé. Valenta za dalších sedm minut mohl šance Sigmy odepsat definitivně, ale po rohu poslal hlavičku těsně vedle.

Kdyby naopak Vepřek vzápětí na druhé straně zblízka neselhal v jasné šanci, mohl mít zápas ještě dramatickou zápletku. Příbramské vystrašil i další pokus Rossiho, který vyslal vůbec první olomouckou střelou na branku, a hlavně Varadim nastřelená tyčka.

Branková konstrukce na opačné straně naopak "hrála" s Příbramí, když Valentovu ránu odraženou od břevna dorazil do opuštěné branky střídající Koukal a hosté marně reklamovali ofsajd. Malou útěchou pro ně už byl jen zásah Varadiho, který se postaral o čestný úspěch Olomouce. Tu ještě ve druhé minutě nastavení svojí druhou trefou v zápase "dorazil" znovu Koukal.

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 4:1 (1:0)
Branky: 83. a 90+2. Koukal, 37. Pleško, 59. Šlapák - 85. Varadi. Rozhodčí: Franěk - Slavík, Tacina. ŽK: Hejda - Vepřek, Zlámal. Diváci: 2186.
Příbram: Hruška - M. Štochl, Hejda, Krejčí, Divíšek - Valenta (88. Mareš), Tarczal, T. Pilík, Pleško (90. Papšys) - Wágner, Šlapák (80. Koukal). Trenér: Vavruška.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera (64. Varadi), Škerle, Vepřek - Bajer, Hořava, Rossi - Přikryl (77. Jerome), J. Schulmeister (46. Heinz), Petr. Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: