Hlavní obsah

Hradec - Slovácko 0:1Slovácko i v oslabení porazilo trápící se Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Valenta 0 : 1

HRADEC KRÁLOVÉ

Fotbalisté Slovácka zvítězili v 11. kole první ligy v Hradci Králové 1:0, přestože hráli od 65. minuty bez vyloučeného Davida Pavelky. O jediný gól se postaral v 35. minutě Vít Valenta. Hradec měl sice po většinu zápasu herní převahu, ale posedmé v sezoně nedokázal vstřelit gól, na který čeká už 295 minut.

Článek

Hradec začal velmi aktivně a už v šesté minutě měl první vyloženou pozici Zelený. Zleva postupoval téměř sám na gólmana Filipka, ale branku netrefil. Po čtvrthodině zas Fischer našel přihrávkou ve vápně Dvořáka, jehož střelu zblízka zneškodnil vytrčením nohy Filipko.

Ani další náznaky Hradce gólem neskončily, a tak přišel trest. Ve 35. minutě odcentroval zprava Mezlík, na přední tyč si naběhl Valenta a jeho přízemní střela nečekaně doputovala až do branky, přestože postrádala větší razanci. Krátce na to mohl zvýšit Ondřejka, ale jeho rána z 22 metrů skončila těsně vedle.

Otřesený Hradec se k dalším šancím dostal až po změně stran, kdy trenér Kotal poslal místo Hochmeistera do hry Štěpána. Fischer však po centru Zeleného neuspěl a ani standardní situace nebyly efektivní ve prospěch domácích.

V 65. minutě k tlaku Hradce nechtěně přispěl Pavelka, který šel šlapákem do souboje s Plašilem, za což viděl druhou žlutou a následně červenou kartu. Hradec poté sice přešel na hru na dva klasické obránce a vsadil na totální ofenzivu, ale obrana Slovácka byla i v oslabení pevná.

Z posledních pěti zápasů tak moravský celek vyhrál počtvrté a vždy bez inkasovaného gólu. Naopak Východočeši čekají na výhru už čtyři kola marně.

Hradec Králové - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)
Branka: 35. Valenta. Rozhodčí: Drábek - Večeřa, Košec. ŽK: Fukal, Klapka - Mezlík, Pavelka, Kubáň, Fujerik. ČK: 65. Pavelka (Slovácko). Diváci: 3506.
Hradec: Lindr - Plašil (79. Rezek), Fukal, Chleboun - Fischer, Hochmeister (46. Štěpán), Poděbradský (61. Gulajev), Zelený - Klapka - Černý, Dvořák. Trenér: Kotal.
Slovácko: Filipko - Mezlík, Trousil, Kordula, Kubáň - Ondřejka (70. Fujerik), Daníček, Pavelka, Valenta (85. Reinberk), Jeleček - Došek (90.+1 Kerbr). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: