Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Bohemians 1905 2:0Boleslav porazila Bohemians a po dvou měsících má domácí výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Zahustel 1 : 0
79. Procházka 2 : 0

Po více než dvouměsíčním čekání se fotbalisté Mladé Boleslavi dočkali výhry v domácím prostředí, když v zápase 11. kola porazili Bohemians 1905 2:0. Boleslavské góly obstarali Zahustel s Procházkou a postarali se o to, že Boleslav natáhla sérii bez porážky na čtyři zápasy. Boleslav má po dnešku na kontě 19 bodů a dostala se v tabulce na páté místo právě před dnešního soupeře.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Václav Procházka (vlevo) nakonec rozhodl o výhře Mladé Boleslavi.

Článek

Domácí se těšili na to, že před svými diváky naváží na čtyřbodový zisk z posledních dvou utkání venku a velké odhodlání ukázali už při tradičním počátečním náporu. První akci Zahustela a Chramosty ještě stoper Bohemians Lukáš na poslední chvíli stačil zastavit, stejně jako vzápětí bek Žižka, který si málem dal vlastní branku. Roh Boleslavi ve 14. minutě už hosté odvrátit nedokázali: Zahustel se bleskově zorientoval ve skrumáži a bouřlivě slavil gól stejně jako před třemi týdny v Teplicích, kde skóroval poprvé v ligové kariéře.

Ani obdržená branka "Klokany" nedonutila k větší ofenzivní aktivitě, vidět nebyl ani osmnáctiletý tvořivý záložník Šumský. Jediné nebezpečí pro domácí obranu znamenal hlavičkový pokus útočníka Škody, ale ani Boleslav se v urputném boji na dostřel mnohokrát nedostala.

Oba týmy ukázaly lepší koncovku až po změně stran. Pro Boleslav vypadaly nadějně rána Procházky a dorážka Buluta, po níž skvěle zasáhl brankář Bohemians Sňozík. Pražané byli blízko vyrovnání po hodině hry. Střela Nešpora se odrazila od břevna k brankové čáře a byť se hosté začali nesměle radovat z branky, rozhodčí gól neuznali a nechali pokračovat ve hře.

Boleslav nechtěla dopustit, aby těsný náskok ztratila stejně jako v posledním domácím zápase s Hradcem Králové. Jedenáct minut před koncem získala pojistku na své vítězství: po průniku Chramosty a špatném zásahu hostujícího beka Žižky míč s přehledem poslal k tyči Procházka a obstaral pro domácí klidnou koncovku.

FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905 2:0 (1:0)
Branky: 14. Zahustel, 79. Procházka. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Hájek. ŽK: Kúdela, Šírl - Žižka, Nešpor. Diváci: 3164.
Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Rolko (46. Janíček), Šírl - Kúdela, Procházka - Zahustel, Kulič (88. Ščuk), Bulut (65. Řezníček) - Chramosta. Trenér: Koubek.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Žižka - Moravec, Šumský (60. Budínský), Borek (77. Kraják), Bartek - Škoda, Nešpor (67. Bálek). Trenér: Medynský.

Reklama