Hlavní obsah

Straka polyká nadávky a věří, že výhrami si fanoušky Slavie získá

Poválet na jazyku trochu dobrého koňaku a vychutnat si dominikánský či kubánský doutník. To jsou labužnické chvilky vyhlášeného elegána Františka Straky. Na podobné oslavy má však ještě čas. Trenér fotbalové Slavie se sice dočkal první výhry v novém angažmá, ani vítězstvím 2:0 nad posledními Českými Budějovicemi si ovšem fanoušky červenobílých nezískal. Pro ně je kovaný sparťan nepřijatelný a dál skandují „Straka ven!“...

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie František Straka během svého prvního duelu v Edenu. Sešívaní v něm porazili České Budějovice 2:0.

Článek

Hodně jste si po výhře nad Jihočechy oddechl?

Za tři body jsem samozřejmě moc rád, jsou pro nás velmi důležité. Nebyl jsem vůbec spokojený s prvním poločasem. Po vyloučení Horejše jsem čekal, že proti deseti to můžeme mít ještě těžší. Proto jsme si o přestávce řekli, že trpělivost přináší ovoce. A to jsme také přenesli na trávník. I když jsme spoustu šancí zahodili, díky za tři body.

Věříte, že výhrou se situace kolem vás ve Slavii aspoň trochu uklidní?

Zajímá mě jediná věc, a tou je denní práce s mužstvem! Kluci mají enormní snahu jít směrem, který jsem jim nastínil. Doufám, že v tom budeme společně pokračovat.

Ale přece jen, když srovnáte protesty fanoušku proti vám na Žižkově a teď v Edenu, zdá se, že už trochu ochabují.

Znovu opakuji, jsem tady kvůli fotbalu. Není to příjemné, všichni to vnímají. A já samozřejmě doufám, že se to uklidní. Výhry, to je pro mě v dané situaci to nejdůležitější.

Jak vám bylo, když váš kolega z jihočeské lavičky František Cipro před zápasem vyhlásil, že vám nepodá ruku?

Po zápase jsme se před tiskovou konferencí potkali u výtahu a ruku si podali. Franta má na svůj názor právo, takové věci se stávají. Mám s ním celkem dobré vztahy. Je to obrovská ikona Slavie, proto fanoušci znovu skandovali jeho jméno.

U mužstva jste tři týdny. Máte pocit, že jde Slavia vzhůru?

Teprve čas ukáže, jestli se opravdu zvedáme. Chci týmu vtisknout svou filosofii a hlavně systém, ten byl v utkání proti Českým Budějovicím moc důležitý. Po vítězství nad Olomoucí jsme nedokázali uspět venku, přišla porážka na Žižkově. Teď se budeme snažit, abychom na výhru nad Budějovicemi navázali příště na Slovácku.

Jak to vypadá se smolařem Kaufmanem, který ze hřiště znovu odpajdal?

Nejsem doktor, ale první zprávy říkají, že si natáhl sval a obnovil si tak staré zranění.

Reklama

Související témata: