Hlavní obsah

Teplice - Sparta 0:1Sparta zlomila prokletí, po deseti letech dobyla Teplice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Slepička 0 : 1

TEPLICE

Nepříjemná půda pro Spartu? Už ne, v pohodě dokráčeli Pražané pro vítězství v Teplicích v dohrávce 11. kola fotbalové ligy. Domácí se dlouho zmohli jen na chabý odpor, nic nepřipomínalo, že Letenští na Stínadlech deset let nevyhráli, ať už zažívali lepší či horší časy. O jediný gól zápasu se již v sedmé minutě postaral navrátilec Miroslav Slepička.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vlastimil Vidlička ze Sparty (vlevo) ve vzdušném souboji s teplickým Lukášem Zoubelem.

Článek

Dali zapomenout na k. o. utržené minule s dalšími Severočechy z Liberce. Tentokrát "severní vítr" nebyl nijak krutý. A lídr má po výhře v čele tabulky znovu osm bodů k dobru!

Sparta se záhy dostala do vedení, poprvé po návratu do rudého dresu se v lize trefil Slepička, když po rohu a Huškově hlavičce ještě lehce lízl míč, který pak letěl od tyče do sítě.

A pak lehce hosté kontrolovali situaci na hřišti. V nijak ostrém tempu. Výbušná nálada byla jen v hledišti, petardy a rachejtle bouchaly, sparťanský kotel chtěl Řepku, ten ale nebyl ani na lavičce, kde dlouho dlel nejlepší střelec týmu Kweuke.

Palebná síla ale ještě více chyběla domácím. Potrestaný Mahmutovič nebyl k dispozici, proti "svým" nemohl nastoupit v Teplicích hostující Kerič, recipročně se to týkalo i současného sparťana Mareše.

Teplice ve druhé půli přidaly, gól ale nedaly

Domácí dlouho působili dojmem, že jsou smířeni s prohrou. Když už se dostali do šestnáctky, tak se tam Zoubele tak dlouho bezradně motal, až o míč přišel. Pobavilo snad jen Ježdíkovo hraní bez kopačky.

Ve druhé půli sice domácí přidali, ale šancí měli poskrovnu. Jen málo horkých chvilek Spartě domácí připravili: Vachoušek se v 75. minutě natahoval po nepřesné Jindráčkově střele, ale míč mezi tyče zblízka neusměrnil. Nic nebylo ani ze závěrečného ostřelování. Sparta odolávala a vítězství uhájila.

Stínadla přitom dobyla naposledy v říjnu 2001, tehdy ještě s jedním ze současných koučů Haškem v sestavě, ale také se stále aktivním Sionkem, který obstaral jedinou trefu utkání. I tentokrát Spartě stačil jediný zásah.

První fotbalová liga, 11. kolo:
FK Teplice - AC Sparta Praha 0:1
Branka: 7. Slepička. Rozhodčí: Příhoda - Handlíř, Dobrovolný, žlutá karta Ježdík - Pamič, 5950 diváků
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Zoubele (46. Vůch), Siva (66. Čajič), Ljevakovič, Stožický (80. Smejkal) - Vachoušek - Jindráček. Trenér: Rada.
Sparta: Švenger - Vidlička, Zápotočný, Jarošík, Pamič - Hušek - Sionko, Grajciar (69. Hušbauer), Matějovský (90. Abena), Krejčí - Slepička (63. Kweuke). Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: