Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Olomouc 1:1Medynský se vítězné gratulace nedočkal, Bohemka zase jen remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Nešpor 1 : 0
45. Hořava 1 : 1

Klokani zapomněli v Edenu vyhrávat. Také jejich čtvrtý domácí zápas v řadě skončil nerozhodně. Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v úvodním utkání 12. kola Gambrinus ligy s Olomoucí 1:1 a nepodařilo se jim tak náležitě popřát svému trenérovi k narozeninám. Hanáci sice získali venku bod, z posledních devíti ligových zápasů však vyhráli pouze jediný a jsou jen těsně nad sestupovými příčkami.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík

Článek

Třikrát za sebou klokani doma jen remizovali, a tak měli dost důvodů konečně ve svém azylu v Edenu vyhrát. Tím spíše, že jejich trenér Pavel Medynský právě v den utkání slavil 47. narozeniny. Olomouc navíc na Bohemce nevyhrála již dlouhých 11 let.

Poloprázdný Eden nejprve pobavil rozhodčí Hrubeš, který nechal vyměnit míč. Na gól se pak dlouho nečekalo. Klokani demonstrovali, že v jednoduchosti je fotbalová krása. Nešpor si naběhl na dlouhý pas za obranu, postupoval sám na Zlámala a tvrdou střelou k tyči nedal brankáři sebemenší šanci.

Hanáci poznamenaní navracením a odebíráním devíti bodů šli do zápasu s náskokem jediného bodíku na poslední České Budějovice a po debaklu v minulém kole v Příbrami tak dostali hned na začátku utkání další ránu. Po půlhodince navíc nechali úplně samotného Borka, měli však štěstí, že jeho slabá hlavička branku minula. V poslední minutě první půle však hosté přece jen ožili. Šikula Hořava se odvážně pustil mezi obránce, udělal pár kliček, vystřelil k tyči – a vyrovnal, takže do kabin se šlo za stavu 1:1.

Gól do šatny domácí nahlodal a Olomouc byla po přestávce lepší. Její akce zakončovali Hořava a po něm Heinz, Sňozík však byl na místě. První šanci domácích ve druhém poločase měl hlavičkující Škoda, ani on si však na Zlámala nepřišel. Hanáci se mnohem více snažili o vítěznou trefu, dát ji ovšem neodkázali. Rozhodnout mohl po pár vteřinách na trávníku střídající olomoucký Klesnil, ale jeho hlavičku Sňozík skvěle vyrazil.

Klokani tak i počtvrté v Edenu remizovali, vyloučení olomouckého kapitána Škerleho z poslední minuty už využít neodkázali.

Bohemians 1905 – Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Branky: 12. Nešpor – 45. Hořava. Rozhodčí: R. Hrubeš – Jiřík, Štěrba. ŽK: Jindišek, Sňozík, Žižka - Škerle, Janotka, Heinz. ČK: 90. Škerle. Diváci: 1864.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Žižka - Moravec, Borek, Šumský (81. Budínský), Bartek (60. Růžička) - Nešpor (66. Bálek), Škoda. Trenér Pavel Medynský.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Koutný, Škerle, Vepřek – Heinz, Rossi, Hořava (88. Klesnil) - Bajer, Varadi (83. Schulmeister), Navrátil (71. Petr). Trenér Zdeněk Psotka.

Reklama

Související témata: