Hlavní obsah

Plzeň - Hradec 5:0Plzeň před Barcelonou senzaci nedopustila, rozstřílela Hradec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Čišovský 1 : 0
60. Bakoš 2 : 0
65. Petržela 3 : 0
69. Fukal (vlastní) 4 : 0
79. Bakoš 5 : 0

PLZEŇ

Generálku na úterní Ligu mistrů s Barcelonou zvládla Plzeň na jedničku. Svěřenci Pavla Vrby přejeli v lize jako parní válec Hradec Králové, který prodloužil černou sérii na pět zápasů bez výhry a na gól čeká už 385 minut.

Foto: Petr Eret, ČTK

Marián Čišovský z Plzně (vlevo) střílí gól do hradecké sítě.

Článek

Plzeň sice hlavně v první půli nepředváděla kdoví jaký fotbal, ale přesto šla brzy do vedení. Po přetaženém centru Horvátha a přiťuknutí Bakoše propálil zblízka vše, co mu stálo v cestě, Čišovský. Slovenský stoper dal nakonec góly dva, stejně jako jeho krajan, útočník Bakoš.

Právě Bakoš mohl klidně pomýšlet hattrick, ale jednu velkou šanci v první půli zazdil. Hráči Hradce si mohli odvézt i větší příděl, přitom ještě prvních patnáct minut druhé půle sahali hosté po vyrovnání. Po standardce však hlavičku Fukala chytil Pavlík a bravurně zneškodnil i dvě šance Černého.

Marnost Východočechů Plzeň dokonale potrestala. Během 19 minut lovil gólman Koubek čtyřikrát míč ze sítě. Největší parádu předvedl Petržela, který při sedmdesátimetrovém sólu obešel hned čtyři hráče soupeře a ještě skóroval svou slabší levačkou. Efektní byl i Bakošův oblouček přes Koubka, hradecký gólman ještě v závěru vychytal v tutovce Filla a uchránil svůj tým od ještě většího debaklu.

12. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 5:0 (1:0)
Branky: 60. a 79. Bakoš, 10. Čišovský, 65. Petržela, 69. vlastní Fukal. Rozhodčí: Jech - Hájek, Makovička. Bez ŽK. Diváci: 5811.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral (85. Řezník), Čišovský, Bystroň, Limberský - Petržela, Horváth, Jiráček, Kolář (80. Darida) - Ďuriš (61. Fillo), Bakoš. Trenér: Vrba.
Hradec Králové: Koubek - Plašil, Chleboun, Fukal - Fischer (86. Malinský), Štěpán (75. Hochmeister), Zelený, Poděbradský - Černý (75. Gulajev), Klapka, Dvořák. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: