Hlavní obsah

Dukla byla fotbalovější, uznal trenér Baníku Malura

OSTRAVA

Baník znovu doma padl a trenéři se shodli, že rozhodla událost v 59. minutě. Centr Cverny ze strany hřiště pustil Poliaček Svěrkošovi, jemuž se zblízka nepodařilo prostřelit brankáře Radu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér ostravského Baníku Pavel Malura

Článek

„Kdyby Svěrkoš gól dal a my šli do vedení 2:1, tak by zápas vypadal jinak,“ posteskl si trenér Baníku Pavel Malura. „Ano, byla to klíčová situace,“ souhlasil jeho protějšek Luboš Kozel.

Vítězný gól na Bazalech vstřelila Dukla v 79. minutě. „Hrozně moc jsme chtěli vyhrát a útočili. V kritickém momentu zbytečně ztratil míč na půlce hřiště Droppa a bylo zle. Byl to jeho strašný zkrat,“ smutnil Malura, jehož žrala i první branka po chybě gólmana Pitrzkiewicze, jemuž při malé domů míč na hrbolu přeskočil nohu a důrazný Lietava zařídil Dukle vedení už ve 3. minutě.

„Když si v pro nás tak důležitém utkání necháme vstřelit tak laciný gól, je to zlé. Místo, abychom šli do vedení, tak musíme se snažit o vyrovnání. V první půlce jsme hráli dobře hlavně proto, že po ztrátě míče jsme jej dokázali brzy získat zpět,“ řekl Malura a pokračoval: „Musím ale přiznat, že my jsme sice byli velice bojovní, ale Dukla fotbalovější.“

Trenér Dukly viděl vyrovnaný zápas. „Byl remízový, avšak štěstí se přiklonilo k nám. V prvém poločase jsme po ztrátách míče pouštěli domácí do nebezpečných brejků, ve druhém jsme bránili lépe a brejkové situace měli my. Jednu jsme využili, Hanouskova trefa do šibenice byla parádní,“ těšilo Kozla.

Reklama

Související témata: