Hlavní obsah

Od reprezentační pauzy je to katastrofa, bědoval po dalším výprasku sparťanský kouč Hašek

Zase dostali lekci. Už druhou po reprezentační přestávce. Nejprve je na Letné popravil Liberec, teď Spartě udělila stejný třígólový výprask Mladá Boleslav. „Hlavně obrana hraje od reprezentační přestávky doslova katastrofálně a vůbec neplní úkoly, které dostává. Fotbalista, který chce vyhrávat a je hladový po úspěchu, přestane běžet jen tehdy, když padne vysílením. Ale to jsem na našich hráčích neviděl,“ nešetřil své svěřence sparťanský kouč Martin Hašek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankař Sparty Milan Švenger inkasuje druhý gól od Jana Chramosty z Boleslavi (zcela vpravo).

Článek

Rozčarování zavládlo na Letné obrovské. Tentokrát dokonce ještě větší, než po výprasku od Liberce, protože Mladá Boleslav favorizovanou Spartu vůbec k ničemu nepustila.

Výprask jako přes kopírák, přiznal Jarošík

„Bylo to jako přes kopírák. Zase jsme dostali pořádně za uši, i když jsme se na zápas důkladně chystali,“ povzdechl si po naplnění krušných devadesáti minut Jiří Jarošík.

„První půle v našem podání ještě tak strašná nebyla, jenže soupeři nahrál šťastný moment těsně před přestávkou. A jakmile přidal ve druhé půli další dvě branky, byl konec. Neměli jsme šanci, nedostali jsme se k centrům ze stran, ani standardku jsme si nevynutili. Působili jsme naprosto zlomeně,“ přiznával, že celý mančaft dohrával odevzdaně a bez sebemenšího vzdoru.

„Musíme se rychle sebrat, protože by bylo hodně smutné, abychom o velký náskok z úvodu podzimu nakonec přišli,“ přidával Jarošík zamyšleně, neschopen vysvětlit, proč se výkony Sparty tak zlomily.

Trenér Boleslavi Miroslav Koubek se raduje z třetího gólu.foto: ČTK/Roman Vondrouš

Koubek: Nemuseli vyhrát jako Liberec

„To i proto, že jsme se na střetnutí dokonale připravili. Už když jsme na Letnou jeli, opakoval jsem neustále hráčům, že tady nemusí vyhrát 3:0 jako Liberec, ale že vyhrát mají a musí. Všichni totiž mluví o silné trojce, která vládne naší lize, a my chtěli dokázat, že se musí počítat i s námi. Lize vládne minimálně silná pětka, do které chceme patřit,“ prožíval si po třígólové výhře svůj velký den mladoboleslavský trenér Miroslav Koubek.

„Prožívám si ho hlavně proto, že hráči splnili taktické pokyny, které dostali. Neuchýlili se jen k odkopávání míčů, hráli konstruktivně dopředu a hlavně pokryli střed hřiště, kde od Sparty hrozí největší nebezpečí,“ shrnoval, co vedlo k úspěchu. „A obrovská motivace uspět na Spartě k tomu,“ dodával kvapně kouč hostů.

Řepka ani na lavičce neseděl. Zase je nemocný

Zato sparťanský trenér Martin Hašek měl po třígólovém výprasku další námět k přemýšlení. Třeba zda nevrátit do chybující obrany exkapitána Tomáše Řepku, jehož nasazení se letenské ochozy vehementně dožadovaly.

„Tomáš je už delší dobu permanentně nemocný, před zápasem s Mladou Boleslaví zase netrénoval a lékař ho dokonce poslal s nachlazením a virózou domů,“ vysvětloval absenci Řepky, který neseděl ani mezi náhradníky. Že by ho snad poslal na trávník v příštím kole v Olomouci, o tom nechtěl spekulovat.

„Teď mám v hlavě porážku od Mladé Boleslavi a Olomouc neřeším. Pokud ale budeme přesvědčeni, že na lavičce sedí lepší hráči, kteří nám pomohou, samozřejmě že je postavíme,“ pravil Hašek vyhýbavě.

Reklama

Související témata: