Hlavní obsah

Mezi kouči Žižkova a Liberce jiskřilo. Spartu musíte stíhat, vyjel Pulpit na Šilhavého

PRAHA

Ani náznak silnějších slov. Jeho tým je blíž k vedoucí Spartě, ta navíc zjevně tápe, ale kouč Liberce Jaroslav Šilhavý jakoby tomu ani nevěnoval pozornost. „Ne, Spartu nestíháme,“ poznamenal trenér Severočechů suše po nedělní výhře na Žižkově 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce

Článek

„To přece musíte v téhle situaci,“ nabádal ho na tiskovce domácí kouč Martin Pulpit. Zjevně to ale zajiskřilo mezi oběma trenéry. Ne poprvé. „Ano, i my máme nadstandardní hráče - Štajnera a Breznaníka, ale šíří kádru je Sparta jinde. I rozpočtem. My bychom ji třeba honit chtěli, ale vedení klubu stanovilo jasný cíl: hlavně hrát útočně, atraktivně, aby to diváky bavilo,“ pokračoval Šilhavý.

Nevylučuje se to přece... Ale jakoby všichni pronásledovatelé svorně přijali, že postavení Letenských je již jasné. „Spartu slovně nehoní nikdo a asi je to správná taktika, už si myslela, že je mistrem a podívejte se,“ namítal Šilhavý. S úsměvem, dávkou nadsázky narážel na letenská klopýtnutí z posledních týdnů.

Zato jeho tým jede, třetí výhru v řadě si připsal v Praze. „Bojovné utkání, byli jsme fotbalovější, výhru jsme si zasloužili,“ nasadil k relativně bezkonfliktním hodnocení duelu na Žižkově Šilhavý.

Vrchol laxnosti, rozčiloval se Pulpit

„Bojovnost? Tak to vidím úplně jinak,“ ohradil se Pulpit, kouč Žižkova, který v mnohých momentech statečně vzdoroval favoritovi. Ale trenér přesto nešetřil kritikou. Měl pocit, že to někteří jeho svěřenci protivníkovi výrazně ulehčili. „Byl to vrchol laxnosti,“ tvrdil a nebral si servítky na adresu zejména dvou hráčů - Macha a Slodowého. „Víc jich jmenovat nebudu. Mach tu hostuje z Boleslavi a má bojovat o místo v první lize. Ve svém klubu by ale nehrál ani za béčko ve třetí lize,“ tvrdil Pulpit, který Macha po půli na hřiště už nepustil.

Nespokojený byl trenér Viktorie Žižkov Martin Pulpit po utkání s Libercem.foto: ČTK/Libor Zavoral

Utkání nedohrál ani Slodowy. „Byl u obou dvou gólů před pauzou. A pak vyrobil penaltu, šel nesmyslně do skluzu v rohu pokutového území,“ zlobil se Pulpit, trenér-svéráz s drsnými metodami i odvahou pojmenovat skutečnosti pravým jménem. Na Žižkově zažívá boj o holou záchranu. „Už postup byl zázrak,“ připomněl. „Lepíme to všelijak.“

Útočník Kalod v defenzivě, v útoku Böhm, věhlasnější Makedonec Nestorovski jen na lavičce... „Musí se porvat, je to zatím tak, že nás vepředu drží kluk, který hrál nedávno jen přebor a makedonský reprezentant sedí,“ durdil se kouč.

I jeho včerejší protějšek v sezóně improvizuje. Exútočník Jan Nezmar už asi zůstane stoperem. „Hraje tam dobře, navíc Kelič, který by tam mohl hrát, má stále problémy,“ připomněl Šilhavý. „Takhle nám to zatím vychází,“ dodal.

Reklama

Související témata: