Hlavní obsah

Plzeňský kouč Vrba: Nemyslím si, že nás Barcelona sleduje

Plzeň nadělila Hradci Králové pět gólů a trenér hostí Václav Kotal západočeskému protějšku říkal: „Přeju vám, ať v úterý proti Barceloně nejste v naší roli...“ Kouč Pavel Vrba si dobře uvědomuje, že v Lize mistrů čeká Viktorii nesrovnatelně silnější káva.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba na tréninku

Článek

Myslíte, že jste Barceloně hodili rukavici, když den po vás vyhrála v lize taky 5:0?

Hlavně si nemyslím, že nás v Barceloně sledují. Zato my je sledujeme v každém zápase. Je jasné, že nebudeme mít balón tolik pod kontrolou, ale chceme být aktivnější než v Barceloně.

V čem?

Prohráli jsme tam zaslouženě 0:2, ale mrzelo mě, že jsme se nedostali k žádné standardce, k žádné pořádné střele. Tohle určitě budeme chtít napravit.

Změnila se hra Barcelony od vašeho vzájemného zápasu?

V těch minulých se trošku zasekli, teď se zase rozjeli. Mají zraněné, ale uvidíme, s čím vyrukují v Praze. Hráčům ukážu věci, které jsme v Barceloně nezvládli. Budu vycházet hlavně z našeho utkání ve Španělsku. Každý takový zápas je pro nás obrovské ponaučení a paradoxně po Barceloně z nás spadla taková ta tíha. V lize se Žižkovem i Hradcem jsme zase předváděli ofenzívní fotbal, který nám sluší. Jsem rád, že jsme se v něčem poučili.

Nechtěl jste proti Hradci šetřit některé opory?

A proč? Ke zranění může dojít kdykoliv, ale pokud chceme hrát poháry i v příští sezóně, tak musíme v lize bodovat. Forma Jablonce a Liberce je výborná, pak jsou tam vlčáci jako Boleslav a my se musíme dostat do takového postavení, abychom byli co nejvýš. Proto hráče šetřit nemůžeme.

Stačí jim třídenní pauza mezi zápasy?

Je optimální. Zdá se mi, že naše forma v tomhle rytmu narůstá. Proto není důvod, proč bych měl hráčům, kterým se daří, ulevovat.

Ale start kapitána Horvátha proti Hradci byl nejistý do poslední chvíle.

V týdnu měl problémy s nohou a řešili jsme to i s ohledem na Barcelonu. Po rozcvičce se rozhodl, že nastoupí. Jinak byl na jeho místo připraven Darida. Jsem rád, že Pavel hrál, protože zase patřil k nejlepším.

Reklama

Související témata: