Hlavní obsah

Kluky odměním slováckými klobásami, plánoval kouč Slavie Straka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Přestože si trenér František Straka znovu vyslechl od skupiny slávistických fanoušků urážlivé pokřiky a výzvy k odchodu do Sparty, byl po zápase na Slovácku očividně spokojený. Mužstvo z Edenu přivedl díky skvostné první půli k premiérovému podzimnímu vítězství na cizím hřišti. Pražané navíc v Uherském Hradišti triumfovali po dlouhých devíti a půl letech.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie František Straka

Článek

„To mě moc těší. Po výhře nad Budějovicemi jsem nabádal hráče, aby si věřili a navázali na Moravě na dobrý výkon z domácího hřiště. Hlavně v první půli jsme ukázali, že jsme schopni předvádět kvalitní fotbal. Dařily se nám kombinace a neustále jsme hrozili rychlými protiútoky. A hlavně jsme stříleli góly. Cestou domů kluky asi odměním slováckými klobásami,“ hýřil Straka po výhře 3:1 dobrou náladou.

Kontroverzní kouč netušil, zda druhé vítězství v řadě přispěje k narovnání jeho napjatých vztahů se slávistickými příznivci. „To se ještě uvidí. Já mám ale obrovskou radost z každých tří bodů, které uhrajeme. A pokud by se nám to podařilo i v příštím kole s Plzní, potvrdili bychom si, že cesta, kterou jsme po mém příchodu nastoupili, je správná. To bude ovšem strašně těžký duel,“ těšil se Straka už na souboj s obhájcem titulu.

K luxusnímu třígólovému náskoku slávistů na Slovácku přispěl dvěma trefami Petr Janda. „Konečně jsem v Hradišti vyhrál. Do pauzy nám spadlo do brány skoro všechno, do čeho jsme kopli. Po přestávce už jsme zdaleka tak efektivní nebyli. Pozice podhrotového hráče, na níž teď nastupuju, mi svědčí,“ liboval si. Fotbalisté Slavie po vydařeném střetnutí jen poděkovali fanouškům za občasné povzbuzování.

„Klasická děkovačka ovšem neproběhla. Jsme na tom takhle s našimi příznivci domluveni. Dokud se oni budou urážlivě vyjadřovat na adresu trenéra Straky a členů slávistického vedení, tak se na tom nic nezmění. My totiž za koučem i klubovým managementem stojíme,“ tvrdil Janda.

Hodně ho mrzelo, že bezprostředně po jeho gólech skandovali fandové Slavie Straka ven! „To je přece naprosto nenormální situace,“ posteskl si.

Reklama

Související témata: