Hlavní obsah

Gedeon ani Dostálek nestávkovali, zradilo je zdraví

PRAHA

Unaveni, ale s radostným výrazem ve tváři, opouštěli trávník libereckého stadiónu fotbalisté pražské Slavie, kteří navzdory údajným vnitřním sporům odvedli obětavý a kolektivní výkon a vyválčili pod Ještědem tři body.

Foto: Archiv

Kouč Miroslav Beránek své svěřence chválil, zvláště Kalivodu na pravé straně zálohy.

Článek

"Jsme spokojeni s výsledkem i hrou," liboval si kapitán mužstva Radek Bejbl. "Vítězství venku jsme potřebovali jako sůl a teď přišlo v pravý čas. Z hlediska bojovnosti a odhodlání jsme odvedli maximum a myslím, že jsme prokázali i velkou dávku fotbalovosti. Kdybychom lépe vyřešili i některý z brejků, mohli jsme vyhrát výraznějším rozdílem," mínil jeden z pilířů vítězné jedenáctky.

Jen slova chvály měl pro svoje svěřence trenér Miroslav Beránek, který vypíchl hlavně počínání Kalivody na pravém okraji středové řady. "Během sedmdesáti minut na hřišti se zcela odevzdal pro tým, a navíc finální přihrávkou připravil Pitákovi vítězný gól," podotkl kouč.

Opory jen v hledišti

Slávisté zvládli těžkou bitvu i bez chybějících záložníků Dostálka a Gedeona, kteří sledovali zápas jen v 'civilu' z hlediště. "Dostálek se necítil dobře už před nedělním tréninkem. Má natažené břišní svaly. Gedeona, který odešel z rozcvičení, znovu trápí koleno a nebude k dispozici až do konce podzimu," vysvětlil jejich absenci Beránek a zcela popřel spekulace, že oba hráči "stávkují". "Nic senzačního v tom nehledejte. Jedinou příčinou naší neúčasti jsou zdravotní důvody," tvrdil Patrik Gedeon.

Liberečtí fotbalisté padli doma takřka po roce, když předtím naposledy prohráli v lize na stadiónu U Nisy loni počátkem prosince v dohrávce se Spartou. Proč se nyní museli sklonit před Slavií? "Zápas byl o šancích, a přestože jsme měli po většinu času územní převahu, tak nám to tam nespadlo. Klíčový byl už úvod a potom samotný finiš, kdy vyrovnávací gól visel doslova na vlásku," pokrčil rameny kapitán týmu Tomáš Janů.

Se sebezapřením dohrával jeho spoluhráč z obranné řady Miroslav Holeňák. "Chtěl jsem raději vystřídat, ale kvůli vyčerpané kvótě náhradníků to už nešlo. Trenér mi řekl, že musím na hřišti nějak vydržet, a hlavně abych se pohyboval jen vzadu a nevyjížděl s míčem," líčil zkušený stoper.

Reklama

Související témata: