Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 1905 3:0Příbram Klokany u Litavky zničila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Koukal 1 : 0
48. Tarczal 2 : 0
80. Štochl 3 : 0

Karel FeltPrávo

Po studené sprše na jihu Čech si Příbram v sobotu doslova smlsla na vršovických Klokanech. Ti působili u Litavky velmi ospale, jako by jim chladné počasí vadilo. Kanonádu domácích pak řídil vynikající Tarczal.

Článek

Domácí začali aktivně a po pěti minutách si vytvořili první slibnou šanci, kdy Pleško utekl po levé straně ale jeho přihrávku usměrnil Valenta jen vedle brány. Stejně si vedl i Koukal, kterého našel v mezeře mezi stopery T. Pilík. Na druhé straně propadl Bartkův centr až k Moravcovi, kterého vychytal Hruška.

Tlak Příbrami narůstal a po čtvrt hodině přišla třetí šance. Valenta prošel kolem Růžičky, téměř na malém vápně našel Pleška, ale ten místo odkryté brány trefil nohy jednoho z obránců hostí.

Domácí byli při chuti. T. Pilík prostrčil do šestnáctky Koukalovi, jehož ránu zlikvidoval Sňozík. To bylo na dlouhé minuty ze strany Příbrami vše. Klokani se stále častěji dostávali k její šestnáctce, ale do zakončení už nikoliv. Po necelé půlhodině domácí znovu zaútočili, ale Pleško si na Sňozíka nepřišel.

Po půlhodině hry zahrával T. Pilík trestný kop, Krejčí míč jen lehce lízl hlavou, levou tyč však minul o pár centimetrů. Příbram se přeci jenom dočkala. Výborný Tarczal zatáhl míč po pravé straně, poslal před branku střílenou přihrávku a Koukal propálil zblízka les nohou. Bohemka zvýšila obrátky, ale výsledkem byla jen Škodova hlavička do Hruškových rukavic. Naopak Příbram mohla zvýšit vedení, ale Wágnera tváří v tvář Šňozík vychytal.

Úvod druhé půle patřil Pražanům. Nešpor si v šestnáctce našel střeleckou pozici, ale Hruška jeho ránu vyrazil. A přesně platilo nedáš - dostaneš! Valenta hodil aut na Tarczala, kterému obrana hostí udělala stafáž, takže prošel až do šestnáctky a nekompromisní přízemní ránou propálil Sňozíka k vzdálenější tyč. Bohemians se mohli vzápětí dostat do kontaktu, ale Škoda Bartkův trestný kop poslal hlavou vedle tyče.

Příbram znovu získala převahu a mohla znovu skórovat, ale Wágner v dobré pozici pálil z otočky vedle branky. Střídající Papšys mířil po parádní narážečce s T. Pilíkem přesněji, ale Sňozík na jeho technickou střelu dosáhl a vyrazil ji. Domácí v závěru už zápas jen kontrolovali. Praticky u všeho byl nejlepší muž na hřišti Tarczal, který stíhal zastavovat útočné akce soupeře a zakládat příbramské. Gólovou tečku pak udělal po jeho přihrávce bombou z dvaceti metrů Štochl.

1. FK Příbram - Bohemians 1905 3:0 (1:0)
Branky: 37. Koukal, 48. Tarczal, 80. Štochl. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Marek. ŽK: Cseh (Bohemians). Diváci: 3326.
Hruška - Štochl, Hejda, Krejčí, Divíšek - Valenta (68. P. Pilík), Tarczal, T. Pilík (86. Mašek), Koukal, Pleško (76. Papšys) - Wágner. Trenér: Vavruška.
Sňozík - Jindřišek, Cseh, Žižka, Růžička - Moravec, Budínský (20. Nešpor), Borek, Bartek (83. Michálek) - Škoda, Kraják (63. Bálek). Trenér: Medynský.

Reklama