Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 0:1Spartě v Olomouci stačila k výhře jedna vydařená akce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kadlec 0 : 1

OLOMOUC

Sparta po předchozích nepřesvědčivých výkonech na Hané ukázala svou lepší tvář a byť se jí vydařila jen jediná akce, byla lepší a zaslouženě vyhrála.

Článek

Letenští začali na Hané ve velkém stylu. Od úvodních minut Sigmu dostali pod obrovský tlak. Domácí obrana odolávala jen s vypětím všech sil. Dařilo se jí to však jen do 13. minuty, kdy Rossi před šestnáctkou hostů zbytečně ztratil míč. Ten okamžitě doplachtil na polovinu domácích ke Kadlecovi, který v běžeckém souboji nedal žádnou šanci jeho strážci Vepřekovi a pak si snadno poradil i s gólmanem Zlámalem.

Poté Hanáci sice útočnou snahu Sparty přece jen trochu otupili a sami zvýšili iniciativu, ale v ofenzívě působili až neskutečně bezradně, když chyběly finální přihrávka i nápad. Výjimkou byl snad jen zkušený exreprezentant Heinz, avšak ten sám logicky svůj tým spasit nemohl. A tak Sparta dál tápající Sigmu jednoznačně přehrávala.

Těsně před přestávkou ale domácí přece jen mohli vyrovnat. Švengr byl na Heinzovu střelu z přímého kopu z 25 metrů krátký, míč však ke smůle Olomouckých těsně minul levou tyč.

Do druhé půle hráči Sigmy vyběhli jako vyměnění. Najednou jich bylo plné hřiště. Ve 48. minutě se řítil do šance Navrátil, Švengr však včasným vyběhnutím zachránil. Kloudná myšlenka, ani důraz, ve hře Hanáků ale pořád nebyly a tak zákonitě ani další střelecké příležitosti nepřicházely a tak Sparta v klidu mohla stav utkání kontrolovat.

Šance se domácí dočkali až v 67. Minutě, kdy ovšem jejich nemohoucnost jasně dokumentoval Varadi, který po parádním centru Heinze nedokázal hlavou nejen trefit bránu, ale ani pořádně vystřelit. Nápor Sigmy ale stále sílil. Jenže dobře bránící Sparta i s pomocí častého zdržování, které sudí toleroval, drama nepřipustila a odvezla si tak tři body.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 0:1 (0:1)
Branka: 13. Kadlec. Rozhodčí: Jech - Kordula, Pospíšil. ŽK: Hořava, Heinz - Hušek, Švenger, Sionko. Diváci: 8094.
Zlámal - Janotka (33. Přikryl), Koutný, Kučera (62. Petr), Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Varadi, Heinz, Navrátil (78. Klesnil). Trenér: Psotka.
Švenger - Vidlička, Jarošík, Zápotočný (79. E. Brabec), Pamič - Hušek - Sionko (90.+1 Mareš), Hušbauer, Matějovský, Krejčí - Kadlec (68. Slepička). Trenér: Chovanec.

Reklama