Hlavní obsah

Záleží na posouzení rozhodčího, pravil Rada po penaltách v Teplicích

TEPLICE

Tepličtí fotbalisté vyhráli v lize podruhé v řadě a hned se jim v tabulce lépe dýchá. Po exportu tří bodů ze hřiště obávaného Jablonce udolali doma celek Slovácka, byť s dávkou štěstí. Konkrétně díky vítěznému gólu Mahmutoviče z penalty v první minutě nastaveného času.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Teplic Petr Rada byl v hektickém závěru zápasu hodně impulzivní.

Článek

Trenér Severočechů Petr Rada infarktovou koncovku, poznamenanou penaltami na obou stranách, emotivně prožíval. U něj to není nic neobvyklého. Jeho tým inkasoval v 87. minutě gól na 1:1 a poté strhl vítězství na svou stranu.

„Nejdřív jsem se zlobil, že se proti nám kope penalta. Vedete a najednou přijde taková situace. Nemohl jsem zůstat v klidu, to by ani nešlo. Možná jen pan Škorpil se nikdy na lavičce nerozčiloval. Ale já takový nebudu. K těm momentům, které předcházely pokutovým kopům, se příliš vyjadřovat nechci. Moc se nevyznám v pravidlech, ale vím, že vždycky záleží na posouzení rozhodčího,“ pravil Rada.

A jak viděl předešlý průběh zápasu? „Na hráčích asi ležela tíha z toho, že jsme předtím uspěli venku a musíme to potvrdit. V prvním poločase nám chyběl pohyb a celkově jsem s ním nebyl spokojen. Až na brejk Mahmutoviče jsme dlouho neměli větší šanci. Za zmínku pak stála právě individuální akce Mahmutoviče, který nás krásnou střelou dostal do vedení. Ještě před přestávkou jsem sáhl ke změně v sestavě a dal jsem tam Vůcha, který hru trochu rozhýbal,“ líčil Rada.

Ve druhé půli domácí soupeře častěji zatlačili. „Mahmutovič mohl zvyšovat na 2:0, kdyby při průniku ze strany zvedl hlavu. Také Siva se ocitl po náběhu v dobré pozici, ale pálil nepřesně. Ale nakonec jsme byli přece jen šťastnější. Stejně jako proti Příbrami jsme dali rozhodující branku z penalty v poslední možné chvíli,“ připomněl trenér dramatické rozuzlení zápasu.

Soukup litoval neúčasti Doška

Trenér Slovácka Miroslav Soukup litoval neúčasti útočníka Libora Doška, který nenastoupil kvůli zranění. „Libor k nám přišel v létě právě z Teplic a jistě by měl nyní velkou motivaci. Jenže zlobí ho trhlinka ve stehenním svalu. Mladý Jan Lukáš, který ho nahradil, nezklamal, ale ještě to není hráč Doškova kalibru,“ řekl kouč o vynucené změně v sestavě.

Mrzel ho z jeho pohledu nepřesvědčivý výkon týmu v prvním poločase. „Hráli jsme slušný a chvílemi i líbivý fotbal, ovšem jen po šestnáctku soupeře. Nedokázali jsme trefit branku. A inkasovanému prvnímu gólu předcházelo nedůsledné bránění ze strany Reinberka na Mahmutoviče. Tenhle teplický útočník nás nakonec sám porazil,“ dodal Soukup.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava