Hlavní obsah

Žádná mizérie po slávě. Potvrdili jsme body ze Sparty, oddechl si boleslavský kouč Koubek

Po slávě bída? Kdepak. Boleslav obratem doma skolila Duklu, žádnou mizérii po velkolepé výhře na Spartě nepřipustila, i když to dlouho vypadalo všelijak. Střelecké nezdary z úvodu Boleslavské nesrazily. Ani vedoucí branka Dukly. Pošesté v řadě Středočeši neprohráli, potřetí v řadě zvítězili, důrazný Chramosta i matadoři Rolko a Kulič vzali svými trefami Pražanům naději na body. A zajistili další vzestup v tabulce - už jsou třetí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Boleslavi Miroslav Koubek se raduje z výhry.

Článek

„Byla v tom od nás vysoká intenzita úsilí otočit utkání, potvrdili jsme body ze Sparty,“ komentoval bitvu domácí trenér Miroslav Koubek. Už s velkou úlevou.

„Trochu jsme si to zkomplikovali,“ musel uznat. „Štohanzl a Chramosta šance nedali, ale pomohl nám vyrovnávací gól do šatny. Bál jsem se, že nás to bude stát nbějaké síly, ale dobře to dopadlo. Nakonec jsme po Rolkově gólu mohli hrát do otevřené obrany, do volného prostoru a to je naše doména,“ rozplýval se spokojeností po vítězství nad soupeřem, který v předešlých čtyřech bitvách na hřišti soupeře nevyšel naprázdno. Ale v Boleslavi narazil.

„Vyhlásili jsme přece boj o poháry, je to dobré,“ liboval si Marek Kulič, který v samém závěru dovršil obrat pojišťující brankou.

Klíčové chvíle se odehrály těsně před pauzou a krátce po ní. Dukla mohla navýšit těsný náskok, jenže Miller v přímém souboji s uniknuvším Bergrem nezpanikařil a zachránil situaci. „Škoda, byl to klíčový moment,“ krčil rameny Tomáš Berger, který mohl od půlky hřiště přemýšlet, s čím vyrukuje na gólmana. „Naštěstí mě trefil,“ líčil brankář Miroslav Miller.

Po jeho zákroku takřka vzápětí na druhé straně Chramosta srovnal. „A když k tomu přidáme spojnici břevna a tyče po Markovičově hlavičce na začátku druhé půle, tak máme tři klíčové momenty, které pomohly naší porážce,“ povzdechl si kouč Dukly Luboš Kozel.

Reklama

Související témata: