Hlavní obsah

Strašná rána, povzdechl si po domácí prohře s Baníkem žižkovský gólman Vaclík

Výhra nad Strakovou Slavií měla přinést obrat. Být předzvěstí lepších žižkovských dnů příštích. Opak je však pravdou, neboť od té doby jde Viktoria od porážky k porážce. Debakl v Plzni, čtyřgólový výprask doma s Libercem, teď v epilogu k třináctému ligovému kolu další porážka na domácím hřišti se stejně ohroženou Ostravou. „Spousta kluků nezvládla tohle utkání hlavně v hlavě,“ povzdechl si žižkovský gólman Tomáš Vaclík, jenž si na příděly pomalu zvyká.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Žižkovský brankář Tomáš Vaclík si v posledních kolech na příděly zvyká.

Článek

Šedesát minut jste v duelu s Baníkem měli navrch a byli jasně lepším mužstvem, během dvou minut však byl s vámi konec. Co se s vaší Viktorkou během inkriminovaných okamžiků stalo?

Prostě jsme neuhlídali dvě standardní situace, na které jsme se přitom pečlivě připravovali. Ale hlavně jsme v průběhu předchozích šedesáti minut nevyužili ani jednu z šancí či pološancí, které jsme měli. A přitom jsme si jich připravili tolik, jako snad v žádném předchozím domácím utkání.

Asi nejvíc mrzela ta, kterou zahodil Böhm po necelé hodině hry. Odkrytou ostravskou bránu netrefil a Baník takřka vzápětí dvěma údery utkání rozhodl.

Böhm je sám nešťastný z toho, co se mu stalo.

Standardní situace zahrávané ostravským Lukešem vypadaly jako přes kopírák. Centr, zmatky ve vaší šestnáctce a nakonec gól...

Při první standardce jsem se k míči dostal, ale dva ostravští hráči mně šli do těla. Možná, že jejich atak mohl sudí posoudit jako faul, ale nepískal, takže jsem stačil balón vyrazit jen před sebe. Šťastný ho na noze měl, ale nestačil ho odkopnout a Vašenda propálil všechno. Přesto ještě nebylo nic ztraceno a já se snažil kluky povzbudit, že nám na vyrovnání zbývá půlhodiny.

Fotbalisté ostravského Baníku (v modrém) slaví branku na hřišti Viktorie Žižkov.foto: Právo/Petr Hloušek

Vzápětí ale přišel druhý úder.

A opět ze standardky, při níž jsme měli osobně hlídat soupeřovy hráče v naší šestnáctce. Místo toho necháme jednoho hlavičkovat u tyče a dalšího střílet do prázdné brány.

Dílo zkázy pak dovršila penalta v samém závěru.

Jasná, protože Starý o nohu Krauta škrtnul. Bohužel, stalo se mu to už podruhé, takže se proti nám kopala na podzim už pátá penalta. Strašné číslo, když je odehráno teprve třináct kole.

Po třinácti kolech jste se v tabulce propadli na patnáctou příčku a nad Žižkovem se stahují sestupová mračna. Cítíte se na to, abyste ze současné bídy vybředli?

Bohužel se stalo to nejhorší, co se mohlo přihodit. Prohráli jsme s Baníkem a on se v tabulce dostal před nás. Máme strašně mladý mančaft a spousta kluků se s ním nedokázala vyrovnat. Bylo to hlavě, o psychice, o myšlení a my to nezvládli. Hrozná rána...

Vaše slova zní dost rezignovaně...

Máme čtrnáctidenní pauzu a musíme se sebrat, protože nás na podzim čekají ještě tři ligová kola. A nejbližší zápas za dva týdny v Českých Budějovicích pro nás bude ještě důležitější než ten s Baníkem. Musíme se na něj připravit a každý do něho bude muset dát úplně všechno.

Reklama

Související témata: