Hlavní obsah

Chtěl bych dát na podzim deset gólů, říká Breznaník

Josef PešoutSport.czPrávo

Neuvěřitelnou formu má na podzim fotbalový záložník Michal Breznaník. Společně s dalšími oporami táhne Slovan Liberec. Severočeský tým i díky gólům slovenského borce figuruje na druhém místě prvoligové tabulky a může pomýšlet i na stíhání ligového lídra Sparty.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Liberečtí fotbalisté Jan Blažek, Michal Breznaník a Jiří Štajner (zleva) se radují z Breznaníkova gólu.

Článek

V probíhající sezóně jste dal už osm gólů. Cítíte se jako hvězda ligy?

Tak to neberu. Jsem hlavně rád, že se dostávám do šancí a některé se mi daří i proměňovat. Těch vstřelených branek mohlo být z mojí strany i víc. Ale vážím si toho, že po třech gólech z úvodu sezóny jsem vsítil dva na Spartě, další dva na Žižkově a vyšlo mi to i minule proti Budějovicím.

Láká vás meta deseti podzimních branek?

Určitě. Je to můj cíl. Když se bude dařit celému mužstvu, proč by to nemohlo vyjít? Nikdy jsem takhle střelecky úspěšný jako letos ještě nebyl. Hlavní je, že mám pořád chuť do fotbalu.

Z posledních čtyř kol nasbíral Liberec dvanáct bodů při skóre 14:3. Co říkáte na skvělou formu?

Klape nám to na hřišti jako týmu. Prosazujeme se útočným fotbalem a je příjemné, že kromě dvou vítězství na pražských stadiónech jsme potěšili doma i naše fanoušky.

Nemrzí vás, že nyní nastává reprezentační přestávka?

Ani ne. Aspoň si trošku odpočineme a znovu začneme trénovat. Do zbývajících tří kol podzimu půjdeme s cílem třikrát vyhrát. Máme úctu k soupeřům, ale myslím, že to není nemožné.

Sledujete vedoucí Spartu?

Liga bude ještě dlouhá. Sparta má před námi šestibodový náskok a nechce o něj přijít. Pokusíme se sami vyhrávat, a tak hledíme především na vlastní výkony.

Reklama

Související témata: