Hlavní obsah

Odchody opor? Zatím se nic neděje, ale nejsem naivní, uvažuje Šilhavý

Na vítězné vlně se veze fotbalový Liberec a s ním i jeho kouč Jaroslav Šilhavý. Čerstvý padesátník prožívá nejlepší období ve svojí klubové trenérské kariéře. Jeho svěřenci bojují v popředí ligové tabulky a navíc předvádějí pohledný útočný fotbal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce

Článek

Jak vnímáte skvělý podzim v podání svého mužstva?

Fotbal beru jako týmový sport a hodnotím mužstvo jako celek. Zároveň ale nemohu přehlédnout vynikající individuální výkony. Mám radost z každého vstřeleného gólu. Současně nezapomínám ani na chyby, takže euforie nad jednotlivci není na místě.

Zkuste ale charakterizovat třeba záložníka Breznaníka. Dal osm gólů, a to není náhoda...

Jeho předností je, že chce hrát pořád dopředu. Když dlouho nedostane přihrávku, tak je zdravě vzteklý. Celkově je to nadstandardní hráč pro naši ligu. Nejen, že góly připravuje, ale i sám střílí. Přál bych mu, aby jich dosáhl na podzim co nejvíce. Má k tomu předpoklady i díky rychlosti a chladnokrevnosti v koncovce. Pokud jde sám na brankáře, je to z osmdesáti procent gól.

Máte signály, že by mohly opory v zimě odejít do zahraničí?

Nikdo mi dosud nic nenaznačoval, ale nejsem naivní. Když přijde nějaká nabídka, bude záležet na vedení libereckého klubu... Uvidíme, jak to dopadne. Předpokládám, že v případě odchodu klíčových hráčů by byla připravena náhrada. Ale to jsou zatím jen spekulace.

Zůstaňme tedy u současné ligy. Držíte druhé místo a na vedoucí Spartu ztrácíte šest bodů. Jak vidíte zbytek podzimu?

Díváme se především na sebe, abychom vyhrávali. Chceme se dobře připravit na nadcházející tři kola.

Reklama

Související témata: