Hlavní obsah

Sparta zaplatí za projevy fanoušků vůči Gebre Selassiemu 40 tisíc

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky udělila pražské Spartě pokutu 40 tisíc korun za nevhodné projevy fanoušků vůči libereckému Theodoru Gebre Selassiemu v utkání 10. kola první ligy. Komise zhlédla kompletní záznam zápasu a usoudila, že minimálně v jednom případě diváci na reprezentačního zadáka hučeli.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Obránce Liberce Theo Gebre Selassie (vpředu) bojuje o míč s Ladislavem Krejčím ze Sparty.

Článek

Sparta se proti obvinění z rasistického chování fanoušků před týdnem bránila tvrzením, že diváci nereagovali na Gebre Selassieho, ale na jeho slovenského spoluhráče Michala Breznaníka, který v lednu na halovém turnaji zranil talentovaného mladíka Ladislava Krejčího

Komise po zhlédnutí záznamu utkání vysvětlení Sparty uznala jen částečně. Komise sice přijala argumenty, že klub dlouhodobě pracuje s fanoušky v oblasti rasistických projevů a zařazuje hráče černé pleti do sestavy, ale k provinění prý došlo.

"Komise během své činnosti nezaznamenala v případě Sparty v této oblasti disciplinární provinění, ale tentokrát jsme došli ke zjištění, že minimálně v jednom případě - konkrétně ve 31. minutě utkání - diváci hučeli na hráče Gebre Selassieho. Tím došlo k disciplinárnímu přestupku. Výše pokuty je v relaci s podobnými projevy na jiných stadionech," uvedl v prohlášení předseda komise Jiří Golda.

Reklama

Související témata: