Hlavní obsah

Trenéři Medynský a Svoboda obdrželi pokutu za kritiku rozhodčích

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala trenéry Pavla Medynského (Bohemians 1905) a Zdeňka Svobodu (Sparta B) pokutami za jejich výroky vůči rozhodčím. Zároveň zahájila řízení s Markem Heinzem z Olomouce za jeho vyjádření po utkání se Spartou a teplickým Tomášem Vondráškem za situaci, která předcházela penaltě v utkání proti Slovácku. Oběma hráčům nebyla pozastavena činnost, jejich případy se bude komise zabývat příště.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Pavel Medynský dostal pokutu.

Článek

Medynský zaplatí 15 tisíc korun za "vulgární vyjádření" vůči rozhodčím v prvoligovém duelu proti Olomouci, Svoboda o pět tisíc méně za "nevhodné vyjádření" vůči rozhodčím po druholigovém utkání s Čáslaví.

Vondrášek se bude zodpovídat ze situace, po níž v závěru utkání na Stínadlech po domnělém faulu na něj nařídil sudí Jiří Adam penaltu, která rozhodla o domácí výhře 2:1. Podnět dalo komisi vedení Slovácka, podle kterého z videozáznamu zřetelně vyplývá, že Vondrášek svůj pád nafilmoval.

Heinzovi hrozí trest za kritická slova, kterými po utkání Olomouc - Sparta zasypal rozhodčí i hráče soupeře. Už druhý den svého chování litoval a v deníku Sport prohlásil, že neunesl nával emocí.

Obránce Luboš Kubáň ze Slovácka za vyloučení v Teplicích nebude hrát jeden zápas a za čtvrtou kartu bude chybět v následujícím utkání. Totéž potkalo po čtvrté žluté kartě v rozehrané sezoně nejvyšší soutěže Lukáše Jarolíma (Slavia), Jasmina Ščuka (Mladá Boleslav) a Heinze (Olomouc). V druhé lize si nuceně odpočinou Jan Šisler (Čáslav), Pavlo Rudnickij a Radim Breite (oba Varnsdorf), Ondřej Sukup (Znojmo), Aleš Hanzlík (Sokolov), Stanislav Velický a Martin Komárek (oba Jihlava) a Michal Zeman (Ústí nad Labem).

Jedno utkání bude za vyloučení v druhé lize chybět také Todor Jonov (Znojmo). Vlašimský Tomáš Vrťo sice červenou kartu neviděl, ale trest obdržel stejný, neboť delegátovi jeho přestupek neušel. V zápise o utkání uvedl, že se Vrťo dopustil surové hry, za kterou měla následovat červená karta.

Reklama