Hlavní obsah

Sudí Adam si za chybně nařízenou penaltu tři duely nezapíská

Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky dnes zastavila sudímu Jiřímu Adamovi činnost na tři zápasy za chybu v nedělním utkání 13. ligového kola mezi Teplicemi a Slováckem. Pětatřicetiletý arbitr nesprávně nařídil proti hostům penaltu, ze které domácí v nastaveném čase vstřelili vítěznou branku na 2:1. První pokutový kop proti Severočechům za hru rukou odpískal Adam správně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Komise rozhodčích Dagmar Damkové potrestala rozhodčího Adama.

Článek

"Druhá penalta nebyla. Rozhodčí Adam chyboval, proto má pozastavenou delegaci na tři utkání," řekla dnes ČTK šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková.

Adam chybně posoudil souboj ve vápně mezi teplickým Tomášem Vondráškem a Lukášem Kubáněm ze Slovácka jako faul a udělil hostujícímu hráči druhou žlutou kartu, která znamenala vyloučení. Vondrášek svému pádu přidal a bude se zodpovídat disciplinární komisi.

První penaltu za ruku jednoho z teplických hráčů ve zdi, z níž v 87. minutě vyrovnal hostující Ladislav Volešák na 1:1, nařídil Adam podle komise správně. "Zachránil ho druhý záběr, který jsme měli k dispozici. I když to tak z prvního pohledu nevypadalo, byla to jednoznačná penalta. Teplický hráč si nic nechránil," prohlásila Damková.

Reklama