Hlavní obsah

Plzeň porazila Mladou Boleslav, Liberec zvítězil nad Slováckem gólem v nastavení

PRAHA

Fotbalisté mistrovské Plzně zvítězili ve 14. kole české nejvyšší soutěže na domácím stadiónu nad Mladou Boleslaví 3:2. Dvě branky Západočechů vstřelil Bakoš. Plzeň se díky výhře prokousala na třetí místo tabulky. Druhý je Liberec, který získal tři body na hřišti Slovácka po výhře 2:1. Rozhodující branku vstřelil Rabušic v nastaveném čase. Ve třetím utkání, které se hrálo na stadiónu Evžena Rošického, remizovala domácí Dukla s Teplicemi bez branek.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Marek Bakoš se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Mistrovská Plzeň zachmuřila své fanoušky před reprezentační přestávkou, když podlehla Slavii. Mladá Boleslav naopak porazila vedoucí Spartu a posunula se v tabulce právě před Západočechy. Plzeň chtěla ve vzájemném utkání získat tři body a posunout se znovu před Středočechy. K zisku vítězství nasměroval domácí už ve 14. minutě Bakoš, který zužitkoval přihrávku Horvátha střelou k tyči.

Za deset minut později však bylo vyrovnáno. Hosté měli k dispozici standardní situaci. Většina Plzeňanů se postavila do zdi, kterou prodloužili i někteří fotbalisté Mladé Boleslavi. K míči se postavil Procházka a poslal ho ke vzdálenější tyči. Brankář Plzně Pavlík se ani nepohnul.

Domácí o zisku tří bodů rozhodli ještě do konce úvodního poločasu. Krátce po půlhodině hry se k lobu z dálky odhodlal Horváth. Míč se od břevna odrazil zpět do hřiště a Bakoš ho druhým gólem v utkání poslal do brány. Ve 37. minutě navýšil vedení Jiráček, který utekl hostující obraně a bez potíží překonal i vyběhnutého Millera. V nastaveném čase ještě korigoval zblízka Johana. Plzeň si vítězstvím udobřila své fanoušky a ziskem tří bodů se vyšvihla na třetí místo. Na vedoucí Spartu, která se v pondělí střetne s Bohemians 1905, ztrácí šest bodů.

Oba góly Liberce zařídil Rabušic

Slovácku se proti Liberci příliš nedaří. V předchozích jedenácti zápasech nedokázali fotbalisté z Uherského Hradiště severočeského soka porazit. V sobotním duelu ale začali domácí lépe. V 18. minutě vybojoval míč Pavelka, nahrál si s Ondřejkem a střelou z dvaceti metrů překonal libereckého brankáře Bičíka. Domácí mohli hned o další minutu později náskok navýšit. Na pas za obranu si naběhl Ondřejka a šel sám na libereckého gólmana, kterého sice přeloboval, ale balón směřující do brány těsně před čárou vykopl obránce Karisik.

Liberci se podařilo vyrovnat ještě do konce první půle. Rabušic si naběhl na centr Gebre Selassieho a střelou do prázdné brány vyrovnal. Na rozhodující gól čekali diváci až do konce druhé půle. V první minutě nastavení se podruhé v utkání prosadil Rabušic a zařídil pro Slovan tři body.

Teplice remizovaly s Duklou

Teplice uhrály na pražském Strahově bezbrankovou remízu s Duklou a potřetí v řadě dokázaly bodovat. Utkání poutalo i kvůli tomu, že Severočechy vede kouč Petr Rada, zatímco v brance Dukly nastoupil jeho syn Filip. Ten ale po celé utkání příliš práce neměl. To jeho protějšek Tomáš Grigar se zapotil mnohem více, zejména ve druhé půli, kdy Dukla byla nebezpečnější.

Hned po změně stran pálil nebezpečně Hašek, branku však těsně minul. O chvíli později zmařil Podrazkého přímý kop Grigar. Na něm si postupně vylámali zuby i Lietava s Hanouskem, a protože v závěru nebyl úspěšný znovu Hanousek, necelých patnáct set přítomných diváků branku nevidělo.

Fotbalová Gambrinus liga – 14. kolo
Pátek
Jablonec – Olomouc 2:0
Sobota
Dukla - Teplice 0:0on-line
Slovácko - Liberec 1:2on-line
Branky: 18. Pavelka - 38. a 90+1 Rabušic.
Plzeň - Ml. Boleslav 3:2on-line
Branky: 14. a 34. Bakoš, 37. Jiráček - 24. Procházka, 90. Johana.
Neděle
15.00 Hradec Král. - Slavia
15.00 Č. Budějovice - Vikt. Žižkov
17.00 Ostrava - Příbram
Pondělí
18.30 Bohemians - Sparta

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články