Hlavní obsah

Okradeni se cítili oba. Plzeňský Vrba o 160 zápasů, hostující Koubek o dva tři góly

Všude omílali a dokola meldovali, že koučoval stý ligový zápas a nakonec v něm svůj tým k výhře nad Mladou Boleslaví dovedl. Tři získané body v konfrontaci se soupeřem na pohárové příčky samo sebou plzeňského trenéra Pavla Vrby těšily, ale zmiňovaná statistika ho ze židle přece jen nadzvedla. „Netrefili jste se, minimálně o sto šedesát dalších mě okrádáte,“ ohradil se. „Kanonýrům přece také počítáte góly, které nastříleli na Slovensku. A já tam působil čtyři roky, přičemž v každé sezóně se hrálo šestatřicet zápasů.“

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba se cítil okraden.

Článek

Samozřejmě že šlo jen o úsměvnou tečku za zajímavým duelem bohatým na góly i spoustu šancí, jenž se musel divákům ve Štruncových sadech i u televizních obrazovek líbit.

„A mohl se líbit ještě víc, kdyby obě mužstva proměňovala příležitosti, do kterých se dostávala. Klidně mohl skončit 6:3,“ liboval si plzeňský kapitán Pavel Horváth, jenž sice ani tentokrát branku nedal, zato si dvě asistence připsal.

Ani nové kopačky nepomohly

„A to jsem si vzal zase nové kopačky a opět nic,“ sršel humorem domácí dirigent, jemuž musel za dvě trefy děkovat hlavně Marek Bakoš.

„Nejdřív poslal balón za obranu, a protože stoper Johana zazmatkoval, byl jsem u míče dřív než gólman. A při druhé brance trefil Horvy lobem ze dvaceti metrů břevno a ke mně se míč odrazil, jako bych měl v sobě magnet,“ líčil Bakoš, jak díky kapitánovi ke gólům přišel.

Plzeňský Marek Bakoš se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.foto: ČTK/Petr Eret

Byly to trefy moc důležité, neboť v souhrnu s Jiráčkovou brankou zajistily Plzni tři důležité body. „Mohli jsme mít ale větší klid, kdybych během prvních tří minut druhé půle proměnili dvě velké šance. Anebo kdybychom dotáhli do konce dobře rozjeté akce, jichž bylo strašně moc. Podstatné ovšem je, že jsme vyhráli nad soupeřem, jenž měl v poslední době vynikající formu a s nímž budeme určitě bojovat o účast v evropských pohárech,“ glosoval výhru nad Mladou Boleslaví domácí trenér Pavel Vrba.

Fotbalisté Plzně se radují z branky.foto: ČTK/Petr Eret

Paráda, dokud hráli všichni čtyři

Tentokrát byl pochopitelně spokojen i s výkonem všech čtyř reprezentantů, kteří k vítězství vydatně přispěli. „Dokud byli na place všichni čtyři, hráli jsme rychle, kombinačně slušně a i tři góly jsme dali. Hlavně Kolář s Jiráčkem ukázali svou sílu,“ kvitoval účinkování kvarteta.

Plzeňský Petr Jiráček v utkání proti Mladé Boleslavifoto: ČTK/Petr Eret

„Petržela ovšem mohl být ve finální fázi přesnější a Pilař drzejší,“ neodpustil si připomínku.

Koubek: Byli jsme znevýhodňováni

I mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek ji na jazyku měl a bylo na něm patrné, jak tažko skrývá rozladění.  Aby ne, když jeho tým vydrancoval pražskou Letnou a chtěl totéž provést i v Plzni. A on recept měl. „Kompaktní blok a rychlé výpady, to jediné dnes na českou Barcelonu platí. Jenže my jí tentokrát kompaktním blokem nečelili a navíc jsme byli znevýhodňováni,“ posteskl si a i argumenty tasil.

Trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek se cígtil okraden také.foto: Právo/Petr Horník

„Jasnou penaltovou situaci na Štohanzla sudí nepískal, dva góly z akcí na hranici ofsajdu nám neuznal, po kontaktní brance Johany nastavil jen deset vteřin. Tím jsme byli znevýhodňováni, čímž ale netvrdím, že nevyhrálo lepší mužstvo. Plzeň lepší byla, ale ne vždy musí lepší celek vyhrát. Tentokrát se to ale nestalo," naznačoval, že se cítil okradený.

Možná o gól, možná o dva nebo dokonce tři.

Reklama

Související témata: