Hlavní obsah

Strakovo vítězné kouzlo pominulo. Kouč Slavie byl podrážděný, bod ale bral

HRADEC KRÁLOVÉ

Kouzlo pominulo. Další výhra slávistů nepřišla. „Aspoň že jsme na horké hradecké půdě urvali bod,“ oddechl si kouč Slavie František Straka, jehož tým v bouřlivých dobách nevole fanoušků třikrát v řadě vyhrál.V Hradci se třásl o remízu, ač vedl.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie František Straka

Článek

„Nejsem spokojený, po prvním poločase jsem byl hodně podrážděný, byli jsme bázliví, nedůrazní, chyběla i přesnost v kombinacích,“ dával najevo rozladění z výkonu v úvodní půli.

Přesto v ní jeho celek vedl. Jiří Janoušek zazmatkoval, po chybě fauloval Adama Hlouška a bylo pro domácí barvy zle. Penalta! Pospěch si s ní věděl rady.

„Moje chyba, škrtnul jsem o protivníka...“ litoval Janoušek. „Měli jsme přitom navrch,“ litoval strůjce hradeckého maléru.

Gól po 523 minutách

„I my jsme zklamáni, chtěli jsme zvítězit, neměli jsme ale dostat vyrovnávací gól hned po pauze,“ připomínal Hloušek pro slávisty těžkou chvíli, kdy po 523 minutách skončila zásluhou Pavla Černého hradecká neschopnost dát v lize gól.

„V první půli jsme opticky měli navrch, ale bez vyložených šancí, pak se kluci semkli,“ liboval si kouč Východočechů Václav Kotal. Pro jeho tým série skončila, pro slávisty také. Ale jen zčásti. "Neprohráli jsme, tak série trvá. Máme bod, na tom zase můžeme stavět doma," přemítal Straka.

V čem byl tentokrát rozdíl proti třem předešlým výhrám v řadě? „V Agresivitě,“ říkal Straka, pod jehož vedením tým povstal z bídných pozic. Už číhá těsně za první polovinou tabulky.

Bitky fanoušků se nekonaly

Ohlášené bitky fandů se nekonaly, jakoby se rowdies zalekli monstrózních policejních manévrů. Nic mimořádného se nedělo. Tichnou i hlasy ozývající se proti vetřelci Strakovi.

„A myslím, že můžeme myslet výš, je tu posun, nějaké čtvrté páté místo by se nám líbilo,“ zasnil se slávistický bek Martin Latka po nerozhodně bitvě, jejíž skóre se ale ještě mohlo měnit.

Penaltu chtěli hosté za zákrok na Jandu i domácí po Hlouškově kontaktu s Černým. Hradec dokonce už skoro jásal, Dvořák dostal míč do sítě. Leč byl máván ofsajd. „ V reálu se ty situace těžko dají posoudit, ale aspoň podle kluků, kteří se poblíž rozcvičovali, ten ofsajd nebyl,“ podotkl domácí kouč Kotal.

Reklama

Související témata: