Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Sparta 0:4Sparta klokany v Edenu nešetřila, derby ovládla v exhibičním stylu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Krejčí 0 : 1
51. Krejčí 0 : 2
72. Sionko 0 : 3
82. Kadlec 0 : 4

Aktualizováno

Klokany souží prokletí, které má jméno Sparta. Fotbalisté Bohemians 1905 porazili letenského soka naposledy před deseti lety a ani dohrávka 14. kola Gambrinus ligy na tom nic nezměnila. Letenští vyhráli v Edenu vysoko 4:0, odolali tak tlaku druhého Liberce a dalších pronásledovatelů a znovu vedou tabulku o šest bodů. Dva góly vítězů vstřelil ve svém třináctém ligovém duelu devatenáctiletý záložník Krejčí, na třetí přihrál Sionkovi. Čtvrtý přidal Kadlec.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Ladislav Krejčí (vpravo) se raduje z prvního gólu se spoluhráčem Manuelem Pamičem

Článek

Slibovali, že další kolaps po reprezentační přestávce už tentokrát nedopustí. A do derby v Edenu také fotbalisté Sparty vtrhli s patřičným nasazením. Nebyl tedy žádný div, že se také brzy ujali vedení. Již v 8. minutě před branku ideálně odcentroval Matějovský, Kadlec ještě promáchl, ale pro Krejčího už nebyl žádný problém poslat míč do odkryté branky.

Letenští si pak i v dalších minutách dělali na svojí pravé straně, co chtěli. Kadlec pálil z hranice vápna tvrdě, ale trefil jen Sňozíka. Další akci připravil Sionko a jen svému brankáři museli klokani děkovat, že Krejčí nepřidal také druhý gól.

Domácí měli o motivaci postaráno. Deset let už Spartu neporazili, navíc ve čtyřech posledních zápasech v Edenu jen remizovali. Museli ovšem být moc a moc rádi, že úvod zápasu přežili jen s jednou inkasovanou brankou. Postupně se srovnali a dokázali si dojít aspoň pro rohové kopy, do šancí se však nedostávali. Naopak těsně před přestávkou se míč podruhé dostal do jejich sítě. Rozhodčí však správně postřehli, že Kadlec mimoděk plácl do Grajciarova centru rukou, takže gól platit nemohl.

Ve druhém poločase udeřili sparťané ještě dřív než v prvním. Pět minut po přestávce rozehrál Matějovský rohový kop, Hušbauer na přední tyči prodloužil míč za sebe a neobsazený Krejčí se s přehledem svého druhého gólu přece jen dočkal.

To už bylo na Bohemku příliš, hrozila jí ještě větší pohroma. S chutí hrající Kadlec hlavičkoval na penaltě osamocen, branku však netrefil. Potom však Vidličkův aut prodloužil hlavou Jarošík, Krejčí balon přiklepl a Sionko korunoval svůj podařený výkon přesnou technickou střelou k tyči.

Sparta nakonec dokráčela k hladké výhře v exhibičním stylu. Pamič žonglérsky dloubl míč za obránce a Kadlec ho prudkou střelou poslal počtvrté za záda nebohého Sňozíka. Zatímco klokani tak po čtyřech remízách poprvé na podzim prohráli doma, lídr tabulky je venku dál stoprocentní.

Bohemians 1905 - Sparta Praha 0:4 (0:1)
Branky: 8. a 50. Krejčí, 74. Sionko, 82. Kadlec. Rozhodčí: Kocourek - Filípek, T. Kovařík. ŽK: Matějovský (Sparta). Diváci: 4382.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl (77. Michálek), Růžička - Moravec, Borek (46. Kraus), Budinský (62. Šumský), Bartek - Nešpor, Škoda. Trenér Pavel Medynský.
Sparta: Švenger - Vidlička, Jarošík, Brabec, Pamič - Hušbauer - Sionko, Grajciar (86. Mareš), Matějovský, Krejčí (82. Kweuke) - Kadlec. Trenér Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: