Hlavní obsah

Sparťané svým výkonem žadonili u Křetínského: Revoluce není třeba

PRAHA

Letnou se má v zimě prohnat personální revoluce. Výměna generálního sportovního ředitele, trenérů, ale i rozsáhlá obměna hráčského kádru. To všechno prý fotbalovou Spartu čeká. Bez ohledu na to však lídr tabulky v pondělí rozdrtil Bohemians 4:0. „Na spekulace jsme odpověděli na hřišti. Výkonem jsme se vrátili k tomu, co jsme předváděli na začátku sezóny,“ liboval si po derby stoper Erich Brabec.

Foto: Petr Horník, Právo

Erich Brabec chce o své místo ve Spartě ještě zabojovat...

Článek

Zabrali mladí i staří. Jako by fotbalisté Sparty sebejistým výkonem v Edenu klubovému bossovi Danielu Křetínskému vzkázali: Počkejte ještě s personální revolucí. Fotbal hrát umíme, titul podzimního půlmistra máme a ligu vedeme o šest bodů...

Zimní scénář má být následující. Křetínský odvolá prvního kouče Martina Haška a s ním i Jozefa Chovance, jehož v křesle generálního sportovního manažera vystřídá Jaroslav Hřebík. Ten pak vybere nového trenéra, v ohrožení jsou i starší hráči Řepka, Blažek, Brabec, Sionko či Zítka.

„Podobné spekulace se zákulisím šíří již delší dobu. Doslechli jsme se o nich ještě dříve, než se o tom začalo psát. Až v zimě se ovšem ukáže, co je na nich pravdy. Proto je pouštím jedním uchem dovnitř a druhým ven,“ líčil po derby Erich Brabec.

Zkušený stoper patří k hráčům, kteří mají být na odpis. Do základní sestavy se vrátil jen díky indispozici kolegy Zápotočného těsně před zápasem.

Jde o co nejlepší pozici po podzimu

„Snažíme se zaručené zprávy nevnímat. Chceme dál vyhrávat a po podzimu na tom být co nejlíp,“ přidával se i Ladislav Krejčí. Devatenáctiletý mladík derby rozhodl. Dal dva góly a na třetí přihrál Sionkovi, čtvrtý přidal Kadlec.

„Na spekulace jsme odpověděli na hřišti. Výkonem jsme se vrátili k tomu, co jsme předváděli na začátku sezóny,“ poukázal Brabec.

Ladislav Krejčí (vpravo) se raduje z prvního gólu se spoluhráčem Manuelem Pamičemfoto: ČTK/Stanislav Peška

Také Martin Hašek tvrdí, že ke spekulacím je imunní. „Pod tlakem jsem ve Spartě celé tři roky. Teď se mi rozhodně nepracuje hůř než jindy,“ ujišťoval první trenér s dovětkem, že po šestnácti kolech si doutník na oslavu titulu půlmistra klidně zapálí.

Ještě čeká Dukla a Jablonec

„Uvidíme, co přijde. Ještě nás čekají dva důležité zápasy s Duklou a v Jablonci. Podstatné je, abychom oba zvládli. Věřím, že až pojedeme z Jablonce, povedeme ligu s dostatečným náskokem,“ shoduje se Brabec s Haškem.

Bývalého kapitána Slavie prý její nový kouč Straka láká zpátky do Edenu. Brabec je nyní ve Spartě až třetím stoperem, sice před Řepkou, ale až za Jarošíkem a Zápotočným.

„Smlouvu mám ještě do léta. Nejsem samozřejmě spokojený s rolí náhradníka, jako každý fotbalista. Pokusím se vrátit zpátky do sestavy. Když ne, tak to budu řešit až po sezóně,“ uzavřel Brabec.

Reklama

Související témata: