Hlavní obsah

Medynský: Ze Sparty jsme se podělali, zase však budeme řádit jako černé ruce

Ještě na začátku sezóny se chvíli zdálo, že právě fotbalisté Bohemians 1905 by mohli v Gambrinus lize alespoň pár kol stíhat vedoucí Spartu. Pohárové příčky však už klokani dávno vyklidili a dva zápasy před koncem podzimu jim patří desátá příčka. Přímá konfrontace s lídrem soutěže potvrdila, že forma z úvodu ligy je dávno pryč. Bohemka doma poprvé na podzim prohrála – navíc vysoko 0:4.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík

Článek

Sparta je soupeř, z něhož si klokani vypěstovali velkého strašáka. Deset let ji neporazili, již čtyři roky jí nedokáží vstřelit ani gól.

„Pěknej příděl,“ usmál se ironicky trenér Pavel Medynský po debaklu 0:4.

Namíchlo ho, že jeho hráči se v derby prakticky o nic nepokusili. „Do desáté minuty jsme se ze Sparty jako takové podělali. Kromě brankáře Sňozíka se nenašel ani jeden hráč, který by se s tím dokázal vyrovnat. Dostali jsme gól, potom se hra vyrovnala, ale z naší strany bez šance,“ líčil kouč první poločas.

Pokyny, které mužstvu udělil o přestávce, vzaly rychle za své. V páté minutě druhé půle přišel druhý gól. „Pak už to na obrat nebylo. Sparta si byla vědoma svého náskoku a naši hráči udělali málo, aby s výsledkem pohnuli,“ uznal Medynský.

Trenér vidí světlo na konci tunelu

V danou chvíli mohou být klokani rádi, že mají nahráno 19 bodů. „Malinko nám odešla forma. Teď jde o to, abychom dohráli podzim se ctí. Bartek, Moravec, Borec, Škoda či Nešpor by to na sebe měli vzít, ale nejsme teď schopní si vytvářet šance. Vinou zranění se nám navíc rozechvěla i kompaktnost obranné čtveřice.“

Lukáš Hartig (vpravo) klokanům moc chybí...foto: Právo/Petr Horník

Kapitulovat ovšem Medynský rozhodně nehodlá. „Vidím světlo na konci tunelu - až se v zimě z hostování ve Slovanu Bratislava vrátí Lukáš Hartig a bude zdravý Kaufman, věřím, že do jara se tým dá do kupy, a zase budeme řádit jak černé ruce,“ varuje konkurenci.

I kapitán se těší na návrat pošuka Hartiga

Nejen Medynský vyhlíží návrat zkušeného bojovníka. „Chybí mi rapl, jako byl třeba Harťas,“ souhlasí brankář Radek Sňozík. „Když se nedaří, udělá nesmyslný faul na kartu, který nakopne ostatní. Takový, v dobrém slova smyslu, pošuk nám tady chybí. Těším se, až se Lukáš vrátí.“

Klokany teď čekají dva zápasy venku – v Teplicích a pak na hřišti mistrovské Plzně. „Druhý poločas se Spartou, to pro nás byla vysoká škola. Snad jsme se aspoň něco naučili,“ doufá kapitán týmu Sňozík.

Reklama