Hlavní obsah

Lafata pokořil stovku ligových gólů, Liberec remizoval s Jabloncem 2:2

PRAHA

Pouhých 37 minut potřeboval jablonecký kanonýr David Lafata, aby v ostře sledovaném podještědském derby v Liberci pokořil magickou hranici stovky ligových gólů. V jediném sobotním duelu 15. kola nejvyšší domácí fotbalové soutěže vstřelil vedoucí gól hostů a jako šedesátý člen vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Třiadvacet minut po něm vstoupil mezi stovkaře i Milan Baroš, který skóroval v utkání turecké ligy mezi Galatasaray a Sivasporem z penalty. Derby v Liberci nakonec skončilo remízou 2:2, Galatasaray vyhrálo 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Lafata na ramenou spoluhráčů z Jablonce po vstřelení 100. gólu

Článek

Lafatovi se  proti Liberci už tradičně daří. První podzimní vzájemný duel rozhodl hattrickem, navíc v posledních čtyřech vzájemných zápasech dal Liberci celkem šest gólů.

A daří se mu i v ostře sledovaném zápase, který přináší od prvních minut jednu šanci za druhou. Byl to on, kdo v 37. min. načal skóre. Po chybě Váchy a následném brejku se dostal do šance, přehodil Bičíka a nastřelil břeno, aby pak poslal odražený míč do sítě. Magickou stovku tak pokořil, do Klubu kanonýrů vstoupil a svůj tým poslal do vedení.

Šest minut po přestávce ale domácí Rabušic vyrovnal, takže duel pokračuje stejně zajímavě, jako začal. Zvláště, když za šest dalších minut dostal M. Jarolím hosty znovu do vedení. Domácí Štajner ale potřeboval jen dalších sedm minut, aby po kiksu Pavlíka a nahrávce Breznaníka podruhé skóre srovnal a oba celky se tak o body podělily.

Program 15. kola
Pátek
Sparta – Dukla 0:0on-line
Sobota
Liberec – Jablonec 2:2on-line
Branky: 51. Rabušic, 64. Štajner - 37. Lafata, 57. M. Jarolím
Neděle
10:15 Žižkov – Slováckoon-line
14:30 Teplice – Bohemians 1905on-line
16:00 Ml. Boleslav – Č. Budějoviceon-line
17:00 Olomouc – Hradec Kr.on-line
17:00 Příbram – Plzeňon-line
Pondělí
18:30 Slavia – Ostravaon-line

Reklama