Hlavní obsah

Teplický Vondrášek zaplatí za simulování pokutu 20 tisíc korun

PRAHA

Pokutu 20 tisíc korun dostal od disciplinární komise Fotbalové asociace ČR teplický hráč Tomáš Vondrášek za simulování v prvoligovém zápasu se Slováckem. Komise zároveň zastavila disciplinární řízení s Lukášem Kubáněm, který po souboji ve vápně s Vondráškem dostal druhou žlutou kartu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Tomáš Vondrášek (vpravo) stíhá Léonarda Kweukeho ze Sparty.

Článek

Rozhodčí Jiří Adam vedle červené karty pro Kubáně navíc nařídil proti Slovácku pokutový kop, z nějž Mahmutovič v nastaveném čase rozhodl o teplickém vítězství 2:1. Adam se ale podle názoru komise rozhodčích při posouzení sporné situace zmýlil a kvůli této chybě mu byla zastavena činnost na tři zápasy.

Za čtyři žluté karty budou v nejbližším ligovém kole svým týmům chybět Rudolf Otepka a Zdeněk Ondrášek z Českých Budějovic, Václav Svěrkoš z Ostravy, Michal Kordula ze Slovácka, Tomáš Janíček z Mladé Boleslavi a Martin Latka ze Slavie.

Olomoucký Marek Heinz dostal pokutu 5000 korun za nevhodné vyjádření v médiích po utkání se Spartou. Slavia zaplatí za použití pyrotechniky v zápasu proti Plzni 20.000 korun, z podobného důvodu se budou před komisí zodpovídat zástupci Hradce Králové.

V druhé lize má vyloučený brankář Bohemians Praha Václav Winter zastavenou činnost na jeden zápas, navíc musí zaplatit pokutu 5000 korun a uhradit škodu, kterou způsobil v karvinské šatně. "Brankář Winter po vyloučení při odchodu nakopl brašnu lékaře svého mužstva, potom ještě v šatně nakopl láhev s emulzí a poškodil malbu na jedné stěně. Proto byl udělen kombinovaný trest," uvedl mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář.

Pokutu 5000 korun dostal i trenér Sokolova Radoslav Látal, jenž byl potrestán za nevhodné vyjádření vůči rozhodčímu po utkání s Čáslaví.

Reklama