Hlavní obsah

Sparta - Dukla 0:0Sparta doma znovu zoufalá, tentokrát remizovala bez gólů s Duklou

Předehrávka 15. kola fotbalové Gambrinus ligy znovu potvrdila, že vedoucí Sparta potřebuje hrát pouze venku. Zatímco na hřištích soupeřů ještě neztratila ani bod, doma dala gól naposledy 26. září... Tentokrát se na Letné neprosadila proti Dukle, s níž v malém pražském derby remizovala 0:0. Sparta sice vede tabulku o sedm bodů před Libercem, Slovan však má sobotní derby s Jabloncem k dobru.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Dukly Praha Vrzal (vlevo) v souboji s Grajciarem ze Sparty

Článek

Předchozí tři pražská derby Sparta na podzim vyhrála a nastřádala při nich skóre 11:1. Chtěla pak začít tam, kde v pondělí při výhře 4:0 na Bohemce přestala. Poslala na hřiště přesně stejnou sestavu, jenže Dukla hrála hodně důrazně a od prvních minut dávala najevo, že jako klokani dopadnout nehodlá.

Ve 13. minutě vystihl domácí útočník Kadlec rozehrávku soupeře a zrodila se první velká šance zápasu. Matějovský sice Radu překonal, na brankové čáře však brankáře zastoupil stoper Mikula, který si pak poradil i s dorážkou Kadlece. Udeřit však mohla i Dukla. Malý ideálně vysunul Lietavu a Letenští měli velké štěstí, že slovenský hromotluk přehodil nejen Švengra, ale také branku.

Domácí postupně ztráceli trpělivost, zápas se nevyvíjel podle jejich představ. Navíc i podruhé měli velké štěstí – Svatonský měl po nedorozumění Švengra s Pamičem odkrytou branku, ale ani on ji netrefil. Spartu mohl uklidnit Sionko, jemuž ideální šanci připravil Grajciar, jenže zakončení bylo mizerné.

Trápení favorita pokračovalo i po přestávce. Dukla byla navíc stále nebezpečná, po gólu volala Hanouskova hlavička, šanci měl i Malý. Již v 56. minutě tedy musel přijít na pomoc druhý sparťanský útočník Kweuke. Také hosté posílili útok a poslali na trávník Markoviče. Kouč Kozel moc dobře cítil, že Sparta je v pošmourném listopadovém večeru k poražení.

Čím dál tím více bylo patrné, že poslední domácí výprasky 0:3 s Libercem i Mladou Boleslaví se nepodaří Spartě napravit. Proti pondělnímu výkonu v Edenu byli Letenští k nepoznání, nevycházelo jim vůbec nic. V závěru měli tlak, ale Hušbauer trefil v poslední minutě jen tyč. Sparta tak doma nedala gól již dlouhých 295 minut!

Sparta Praha – Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Adámek – Pelikán, Marek. ŽK: Hušbauer - Vorel. Diváci: 7454.
Sparta: Švenger - Vidlička, Jarošík, Brabec, Pamič - Hušbauer - Sionko, Grajciar (56. Kweuke), Matějovský, Krejčí (73. Podaný) - Kadlec (82. Slepička). Trenér Jozef Chovanec.
Dukla: Rada - Hašek, Mikula, Vorel, Vrzal - Malý (87. Šmíd), Gedeon, Hanousek - Svatonský (64. Markovič), Lietava, Berger (84. Pázler). Trenér Luboš Kozel.

Reklama

Související témata: