Hlavní obsah

Plzeň nastoupila v Příbrami bez Pilaře a prohrála 1:2, v Olomouci skončil Psotka

PRAHA

Mistrovská Plzeň v patnáctém podzimním kole selhala a prohrála v Příbrami. Po středeční výhře v Lize mistrů nad Borisovem se v její sestavě se překvapivě neobjevil reprezentant Pilař. Ten totiž odmítl s Viktorií podepsat smlouvu a má namířeno do bundesligového Wolfsburgu, kde podepsal v pátek angažmá na tři a půl roku. Viktoria nakonec v Příbrami prohrála 1:2. Z dalších výsledků stojí určitě za zmínku vítězství Hradce Králové v Olomouci i další domácí porážka Viktorie Žižkov.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vršovický Nikl se snaží probít obehrát teplické protihráče.

Článek

Dění kolem mladého reprezentanta, jenž v plzeňském dresu zažil báječný podzim a svými výkony si řekl i o místo v reprezentaci, zastínilo veškeré ligové dění během neděle. Třiadvacetiletý Pilař totiž odmítl v Plzni podepsat smlouvu a v pátek večer se upsal na tři a půl roku bundesligovému Wolfsburgu.

Šádek: Na Pilaře toho bylo moc

Mistrovský celek ho proto okamžitě vyřadil z kádru, takže Pilař s ním do Příbrami nepřijel a k zápasu nenastoupil. „Nebyl vyřazen z kádru a ani něco takového nechystáme. Trenér ho prostě nenominoval k tomuto utkání, což je běžné u více hráčů. Pilař si musí v hlavě srovnat, co vlastně chce. Bylo toho na něho v posledních dnech moc, na zápas nebyl psychicky připraven, ale dál trénuje s prvním mužstvem,“ nechal se slyšet generální ředitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Pilařův agent Jiří Stejskal však oponuje. "Když se v Plzni dozvěděli, že se upsal Wolfsburgu, dali mu sporttester a řekli, ať jde běhat do lesa. Chovají se k němu jako prasata."

Dění kolem Pilaře zřejmě výkon Plzně ovlivnilo natolik, že v Příbrami zůstala za svými možnostmi. Měla sice několik šancí, alehlavně Ďuriš v jejich zahazování doslova vynikal, pohárový střelec Bakoš pak trefil tyč. Domácí tudíž mistra trestali a po gólech Pleška a Wágnera vedou ve druhé půli už 2:0. Čtvrthodiny před koncem ovšem Čišovský snížil, ale bod už mistr zachránit nedokázal a v Příbrami prohrál.

Psotka v Olomouci skončil

Výborný zápas sehrál Hradec Králové na olomoucké půdě. Disciplinovaně bránil, měl překvapivě více ze hry, vytvořil si převahu a protože Zelený byl při střelecké chutí a dal dva góly, mají votroci nakročeno k importu tří bodů.  Druhá branka ovšem byla hodně kuriózní - Škerle se snažil odkopnout balón a trefil Zeleného, od něhož se míč odrazil do sítě.

Hanáci vůbec svým výkonem totálně zklamali a zaslouženě prohráli. Hned po zápase také klubové představenstvo odvolalo trenéra Zdeňka Psotku.

Dařilo se i Mladé Boleslavi, která doma po třech letech udolala České Budějovice a v tabulce se už dostala na třetí příčku. Střelecky se dařilo Zahustelovi, jenž dal dva góly.

Tečku za patnáctým kolem udělá pondělní zápas Slavie s Ostravou.

Program 15. kola
Odehráno
Sparta – Dukla 0:0on-line
Liberec – Jablonec 2:2on-line
Žižkov – Slovácko 0:1on-line
Teplice – Bohemians 1905 2:0on-line
Branky: 30. Vůch, 67. Kerič.
Ml. Boleslav – Č. Budějovice 3:1on-line
Branky: 13. Chramosta, 45. a 84. Zahustel - 54. Pecka
Olomouc – Hradec Kr. 0:2on-line
Branky: 54.a 70. Zelený.
Příbram – Plzeň 2:1on-line
Branky: 37. Pleško, 52. Wágner - 74. Čišovský.
Pondělí
18:30 Slavia – Ostravaon-line

Reklama