Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Budějovice 3:1 Mladá Boleslav doma porazila Budějovice po třech letech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Chramosta 1 : 0
45. Zahustel 2 : 0
54. Pecka 2 : 1
84. Zahustel 3 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v 15. kole první ligy České Budějovice 3:1. Z domácí výhry nad Dynamem se radují po třech letech zásluhou dvou branek Ondřeje Zahustala a osmé trefy v sezoně v podání Jana Chramosty. Za Budějovice, které hráli posledních 20 minut bez vyloučeného Pavla Nováka, snižoval Luboš Pecka. Boleslav poskočila na třetí místo.

Článek

České Budějovice nemohly využít vykartované opory Ondráška s Otepkou, nenastoupili ani zranění Stráský, Petráň a Riegel. První ligový start si naopak připsal sedmnáctiletý útočník Linhart. Do hry se však příliš nedostal, protože domácí měli od začátku územní převahu.  Mladá Boleslav korunovala nápor prvním gólem ve 14. minutě. Kulič byl v běžeckém souboji o míč rychlejší než brankář Křížek, přeloboval ho a Chramosta na brankové čáře dorazil míč do opuštěné sítě. V dalších šancích postupně neuspěli Chramosta, Procházka či Kysela, ale domácí ještě před přestávkou přece jen zvýšili náskok. Na 2:0 skóroval ve 45. minutě Zahustel, když po přihrávce Chramosty v pokutovém území zacílil přesně ke vzdálenější tyči.

Nadějné vedení však jako kdyby mladoboleslavské hráče na začátku druhého poločasu ukolébalo a v 53. minutě snížil z první střely hostů na branku Pecka. Ex-boleslavský útočník si u tyče vyskočil na centr Klesy z pravé strany a hlavou se nemýlil. Českobudějovičtí se čím dál více osmělovali do útoku, ale jejich šance na vyrovnání klesly v 71. minutě. Štohanzla zastavil Novák na útočné polovině skluzem bez zájmu zasáhnout míč a rozhodčí Mikel ho vyloučil.

Ve zbývajícím čase se Jihočeši do výraznější šance na vyrovnání nedostali, naopak Mladá Boleslav v 84. minutě pojistila vedení gólem na 3:1. Kulič rozehrál roh na hranici vápna na Štohanzla, ten vypálil a odražený míč dopravil do sítě Zahustel, který tak skóroval v zápase už podruhé. V nastavení ještě trefil Kulič břevno.

FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice 3:1
Branky: 45. a 84. Zahustel, 14. Chramosta - 53. Pecka. Rozhodčí: Mikel - Chytil, Gallo. ŽK: Šírl, Kysela (Boleslav). ČK: 71. Novák (České Budějovice). Diváci: 3394. Poločas 2:0.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Rolko, Šírl - Ščuk, Procházka (61. Kúdela), Štohanzl - Zahustel, Chramosta (89. Synek), Kulič. Trenér: Koubek.
České Budějovice: Křížek - Čirkin, Lengyel, Brezinský, Machovec (25. Novák) - Klesa, Rýdel, Pecka, Javorek, Sandro (83. Horejš) - Linhart (64. Němec). Trenér: Cipro.

 

Reklama

Související témata: