Hlavní obsah

Olomouc - Hradec 0:2Olomouc padla doma s Hradcem a zůstává na dně tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Zelený 0 : 1
70. Zelený 0 : 2

Fotbalisté Hradce Králové ukončili sedmizápasové čekání na výhru, když zvítězili 2:0 v Olomouci. Naopak Sigma posedmé za sebou ztratila body a nadále zůstává i vinou bodového odpočtu za korupci poslední v tabulce. Oba góly Hradce vstřelil devatenáctiletý záložník Jaroslav Zelený.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Zlámal dvakrát inkasoval, další góly ale chytil.

Článek

Hradec byl od začátku nebezpečnější. Štěpánova střela však byla příliš slabá a Hochmeistrova dělovka z přímého kopu zase mířila doprostřed branky na připraveného Zlámala. Ten ve 14. minutě zneškodnil i hlavičku Zeleného.

Olomouc měla tlak, ale do šancí se dostávala těžko. Až v 16. minutě hledal Varadi před prázdnou brankou Navrátila, ale brankář Koubek stačil jeho záměr včas zmařit. O deset minut později poslal dobrý centr před branku hostí Vepřek, Varadi na něj nedosáhl a Petr se po zákroku Koubka dožadoval penalty. Sudí Kovařík však pokutový kop neodpískal.

První šanci druhé půle měl po Heinzově centru Petr, ale šajtlí minul. Hradec ale předvedl větší produktivitu. Černý našel na zadní tyči Zeleného a ten v těžké pozici usměrnil míč mezi tyče a poslal svůj tým do vedení. V 58. minutě mohl zvýšit Hochmeister po centru Zeleného z přímého kopu. Sigmu podržel výborným zákrokem Zlámal. Další pohroma na Andrově stadionu ale přišla v 70. minutě. Zelený prošel obranou, Škerle ho při odkopu nastřelil a odražený míč skončil za zády bezmocného Zlámala. Olomoucký brankář odvrátil ještě větší prohru dvěma zneškodněnými pokusy Štěpána. Na druhé straně měl pět minut před koncem obrovskou šanci Schulmeister, ale Koubek ho fantasticky vychytal. Olomouc tak už 315 minut nedala gól.

Sigma Olomouc - FC Hradec Králové 0:2
Branky: 54. a 70. Zelený. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Mencl. ŽK: Bajer, Vepřek, Koutný - Poděbradský, Zelený. Diváci: 4029. Poločas 0:0.
Olomouc: Zlámal - Přikryl (71. Klesnil), Škerle, Koutný, Vepřek - Hořava, Bajer, Navrátil (85. Jerome) - Varadi, Heinz, Petr (64. Schulmeister). Trenér: Psotka.
Hradec Králové: Koubek - Plašil, Hochmeister, Fukal - Fischer, Zelený, Janoušek (90.+2 Chleboun), Poděbradský - Štěpán (89. Jandík), Dvořák (90.+3 Rezek), Černý. Trenér: Kotal

Reklama

Související témata: