Hlavní obsah

První půli jsme odchodili, zlobil se plzeňský kouč Vrba po prohře v Příbrami

PŘÍBRAM

Počtvrté prohrála Plzeň v lize. Další ztráta přišla opět po výborném výkonu v Lize mistrů...„Není to tím, že by nám scházela kondice a odcházeli jsme fyzicky. O tom bych uvažoval, kdybychom nestačili posledních třicet minut, ale my jsme se ve druhé půli zlepšili. Ten problém bude v hlavách hráčů, v jejich přístupu. A do hlav jim nevidím,“ přiznal kouč Viktorie Pavel Vrba.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Plzeňský kouč Pavel Vrba byl v Příbrami hodně nasupený.

Článek

„Vím, o utkáních, v nichž jsme měli body uhrát, jako třeba v Českých Budějovicích nebo doma s Ostravou. Našla by se i další, ale dnes byla Příbram lepší a zvítězila zaslouženě. My jsme si zápas prohráli především v prvním poločase, jehož některé fáze hráči odchodili. Když jsme se herně zvedli, přišla chyba Čišovského a dostali jsme druhý gól. Tím, rozhodně nechci říct, že tenhle moment nám utkání prohrál. Třeba v úvodu měl šanci Ďuriš. Dnes nám hlavně chyběl pohyb, což se týká zejména útočníků, kteří čekali míč do nohy a neudělali krok navíc,“ zlobil se Vrba,

O tématu absence Václava Pilaře moc mluvit nechtěl... „Nechci to rozebírat. Prostě jsem se po konzultaci s vedením klubu rozhodl ho k utkání nenominovat,“ pravil a po chvilce přidal: „Oznámil, že podepsal smlouvu s Wolfsburgem, při tom s Plzní nikdo nejednal a smlouvu u nás má do konce června příštího roku. Nejprve se musí vyřešit záležitosti kolem něj, kde vlastně bude pokračovat. My jsme ale neprohráli v Příbrami ani kvůli absenci Pilaře. Nejsem jeho jednáním zklamán, beru to jako realitu. Zkouším další možné varianty.“

Kapitán Plzně Pavel Horváth prošel kolem novinářů hodně nasupeně, takže si nikdo ani netroufl ho zastavit. Mariánu Čišovskému se do hovoru moc nechtělo, ale svolil. „Ten druhý gól jde za mnou. Byla to moje chyba. Měl jsem míč na dlouhou nohu a netrefil jsem ho. Příbram hrála velmi agresivně, byla rychlá a důrazná. Podařilo se mi sice snížit, ale otevřeli jsme hru, takže tam měli víc prostoru útočit do otevřené obrany. Tenhle zápas se nákm zkrátka nepovedl,“ konstatoval plzeňský stoper.

Marián Čišovský z Plzně (vlevo) střílí gól.foto: ČTK/Petr Eret

O absenci Pilaře nechtěl mluvit ani Petr Jiráček... „Máme v kádru dost kvalitních fotbalistů, jedna absence tenhle zápas nerozhodla. Zřejmě jsme si v první půli mysleli, že si dá Příbram dva góly sama, jenže ona je dala nám. Určitě náš výkon nebyl ovlivněn únavou, prostě jsme nezvládli první poločas a ztrátu už jsme nedohnali. Soupeř využil našich chyb, my jsme měli pár šancí, ale chybělo i štěstíčko,“ konstatoval Jiráček.

Reklama

Související témata: