Hlavní obsah

Psotka v Olomouci skončil, střídá ho Chromý

Nedělní porážka fotbalistů Sigmy Olomouc s Hradcem Králové (0:2) stála místo kouče Hanáků Zdeňka Psotku. Klubové představenstvo ho bezprostředně po utkání odvolala a vedením týmu pověřilo Augustina Chromého, který dosud vedl olomouckou devatenáctku. Právu a Sportu.cz to v neděli řekl předseda klubového představenstva Josef Lébr.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Zdeněk Psotka v Olomouci předčasně skončil.

Článek

Osmatřicetiletý Psotka, nejmladší kouč v lize, vedl Olomouc od června 2008. „Trenér může být sebelepší, ale když nemá výsledky, nemůže pokračovat. Zápas s Hradcem Králové byl z tohoto pohledu poslední kaňkou. Snad ještě více než porážka totiž vadila předvedená hra. Východočeši nás jednoznačně přehráli a to je velmi špatnou vizitkou,“ vysvětlil Lébr s tím, že o tom, zda Chromý u týmu zůstane i na jaře, klub rozhodne v zimní přestávce.

„Změny ale nastanou i v hráčském kádru. Naše situace je velmi zlá a my s tím něco udělat musíme,“ dodal bez dalších podrobností Lébr.

Sigma je pátým ligovým klubem, který v této sezoně vyměnil trenéra. Jako první k tomu sáhla Ostrava, kde hned po prvním kole Karola Marka nahradil Pavel Malura, českobudějovický sportovní ředitel Jiří Kotrba pak přenechal trenérský post Františku Ciprovi a nejvíce diskutovanou změnou byl příchod Františka Straky za Michala Petrouše do Slavie Praha. Tento týden pak Žižkov odvolal Martina Pulpita, kterého nahradil Roman Nádvorník

Reklama

Související témata: